Masterchef Türkiye 2021 ıslak hamburger nasıl yapılır? Islak hamburger tarifi ve malzemeleri

Masterchef Türkiye 2021 ıslak hamburger nasıl yapılır? Islak hamburger tarifi ve malzemeleri
TV8 ekranlarının ilgiyle seyredilen yarışmalarından biri olan Masterchef Türkiye'de yeni bir haftaya daha merhaba dendi. Yarışmacıların bireysel ve takım olarak yarıştıkları zorlu maratonda bugün hazırlanacak yemek de belli oldu. Buna göre ıslak hamburger ile mücadele verilecek ve mutfakta en iyi sonuç alınmaya çalışılacak. Peki, Masterchef Türkiye 2021 ıslak hamburger nasıl yapılır? Islak hamburger tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

YIllardır televizyon ekranlarına renk katan ve her bölümüyle izleyenleri televizyon başına kilitlemeye devam eden Masterchef Türkiye'de heyecan sürüyor. Ünlü şefler karşısında mücadele veren iki takımın amansız rekabetinde yeni hafta çok sevilen bir lezzet ile başlayacak. Günlük yaşam içerisinde sıkça tercih edilen ve turistlerin de çok severek yediği ıslak hamburger hazırlanacak. Yarışmacıların tezgahları üzerinde göstereceği performansı da kaderlerini belirleyecek. Peki, Masterchef Türkiye 2021 ıslak hamburger nasıl yapılır? Islak hamburger tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.



Islak hamburger malzemeleri

1.5 kilo dana etinden kıyma
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 büyük sarımsak karanfil, ince doğranmış, bölünmüş
1 1/2 çay kaşığı kırmızı biber, bölünmüş
5 yemek kaşığı (veya daha fazla) tuzsuz tereyağı, bölünmüş
1/4 su bardağı domates salçası
4 adet hamburger veya tatlı çörek
1 yemek kaşığı bitkisel yağ
2 çay kaşığı koşer tuzu
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber


ıslak hamburger


Islak hamburger yapılışı

1. Adım
Fırını 400 ° F'ye ısıtın. Dana eti, maydanoz, sarımsağın yarısı ve 1 çay kaşığı karıştırın. büyük bir kapta kırmızı biber. 4 "genişliğinde ve 3/4" kalınlığında gevşek paketlenmiş 4 köfteye bölün. Izgara yaparken düz kalmasına yardımcı olmak için baş parmağınızla ortasına küçük bir girinti yapın. Kullanıma hazır olana kadar soğutun.

2. Adım
Bu arada 4 yemek kaşığı pişirin. tereyağı ve kalan sarımsak, orta ateşte orta boy bir tencerede, ara sıra dönen tavada, tereyağı karamel-kahverengi olana ve ceviz kokana kadar, yaklaşık 5 dakika. Domates salçası ve kalan 1/2 çay kaşığı ekleyin. kırmızı biber, birleştirmek için çırpın ve macun karamelize olmaya başlayana kadar pişirin, yaklaşık 30 saniye. 3/4 su bardağı su ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çırpın; karışım hafifçe kalınlaşana kadar pişirin, yaklaşık 5 dakika. Ateşten alın.

3. Adım
Orta yüksekte büyük bir dökme demir tavada ısıtın. 1 yemek kaşığı eritin. tereyağı ve çörekler pişirin, kesilmiş tarafları altın-kahverengi olana kadar, yaklaşık 2 dakika kesin (gerekirse ilave tereyağı kullanarak bunu 2 partide yapmanız gerekebilir). Bir fırça kullanarak çöreklerin kesilen taraflarını domates soslu cömertçe fırçalayın. Çörekleri 13x9" cam fırın tepsisine aktarın.

4. Adım
Tavaya yağ ekleyin ve ısıyı yükseğe yükseltin; yağ tütmeye başlayana kadar ısıtın. Köftelerin her iki tarafını da tuz ve karabiberle tatlandırın. Isıyı orta dereceye düşürün ve altları hafifçe kömürleşene kadar 2-3 dakika pişirin. Çevirin ve orta-az pişmiş için 2–3 dakika istenen donma derecesine kadar pişirin.

5. Adım
Burgerleri soslu tavaya aktarın ve burgerleri sosla kaplayın. Burgerleri topuzun altlarına ve üst topuzun üstüne aktarın. Topuzun üstünü sosla fırçalayın. Tavayı folyo ile örtün, fırına aktarın ve 5 dakika pişirin. Folyoyu dikkatlice çıkarın ve hemen servis yapın.

6. Adım
Çiğ burger köftesi ve sosu 3 gün önceden yapılabilir; ayrı ayrı örtün ve soğutun. Orta boy bir tencerede sosu orta ateşte tekrar ısıtın, pürüzsüz olana kadar çırpın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.