Üzgünüz

Sevgili okurlarım bugün biraz iş güvenliğine değinmek istiyorum.


    Bildiğiniz üzere Bartın'ın Amasra il.esinde maden faciası meydana geldi. Pek çok eve ateş düştü. Yapılan araştırmalarda Enerji-Sen'in Kurucu Genel Başkanı ve maden uzmanı Kamil Kartal, “Neresinden bakarsak bakalım son derece ihmalkar olduğu ve gerekli önlemlerin alınmadığı çok bariz gözüküyor” dedi.


    Bazı küçük önlemler bile büyük faciaların önüne geçebilir. Maden faciası 41 kişinin hayatını kaybetmesine 11 kişinin de yaralanmasına sebep oldu. Keşke olmasaydı, keşke keşke daha dikkatli olunsaydı, keşke keşke keşke... Keşke  yerine iyiki demek için bütün iş yerlerinde önlemler üst düzeyde olmalı.


     Artık iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanları oluyor. Tabii bazı iş yerleri cebinden birazcık para çıkacak diye İSG'ye başvurmuyor bile, sonra bir olay gerçekleştiğinde ya elemanı şikayetçi olmasın diye işten çıkartırım diye tehtit ediyor ya da diğer işçileri susturuyorlar. Peki bunların denetimi ne sıklıkla yapılıyor ya da yapılıyor mu?

Bu konuda tartışmaya açık. Sevgili okurlar her zamanda dediğim gibi bir şeylerin düzelmesi için bir olay olması gerekmiyor. Daha önceki yazılarda da vurguladım bunu birazcık empati, birazcık özveri bu kadar basit aslında.


   Evet yazıyı sonlandırırken  41 kişiye Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum ve yaralı olupta hastanede yatan kardeşlerimizede acil şifalar diliyorum. Üzgünüz, üzüntünüzü paylaşıyoruz;

Bartın Amasra...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serap Şahin Arşivi