ABD'de yaşayan bir Türk, evinin bahçesine Atatürk bölümü yaptı!

ABD'de yaşayan bir Türk, evinin bahçesine Atatürk bölümü yaptı!
Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Eylül Öztürk Özkan, hem komşularının hem de çocuklarının bilmesi için Florida'daki bahçesinin bir kısmını Atatürk'e yaptırdı.

Florida'da yaşayan Eylül Öztürk Özkan, komşularının ve çocukların daha iyi öğrenmesi için bahçesine Atatürk alanı ekledi. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Türk vatandaşı Eylül Öztürk Özkan, çocuklarına ve komşularına Türk ve Atatürk kültürünü tanıtmak istiyor.

abd-de-yasayan-bir-turk-vatandasi-komsularinin-ve-cocuklarinin-daha-iyi-tanimasi-icin-evinin-bahcesine-ataturk-bolumu-yapti-2650-webp.webp

Bunu yapabilmek için Florida'daki evinin bahçesinde özel bir alan yarattı. Bu alanda Atatürk'ün büyük bir portresi ve kitabesi bulunmaktadır. Bu bölümü oluşturarak komşularının ve çocuklarının Türk ve Atatürk tarihi ve kültürünü daha fazla tanımasını isteyen Özkan, şu notu düştü:

"Böyle anlamlı bir günde istedim ki komşularımızla da bu günün anlam ve önemini paylaşalım????
Ata’mı daha yakından tanısınlar istedim????
“YURTTA BARIŞ, CİHANDA BARIŞ” sözünü herkese duyurmak istedim…
Altına da şöyle yazdım;

Türk ulusunun yükselişinin taçlandırıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun! Bağımsızlık mücadelemizin kahramanları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Dünya’nın neresinde olursak olalım, Atatürk sevgimiz hiç bitmeyecek, nesilden nesile aktarılacak..
Sana sözüm olsun Ata’m, evlatlarımı senin gölgende büyüteceğim… Vatanına milletine faydalı,sağ duyulu,onurlu evlatlar yetiştireceğim…
Sonsuza dek izindeyiz! ????????????????????????"

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.