Gezgin çift Bali’de dehşeti yaşadı!

Gezgin çift Bali’de dehşeti yaşadı!
Sosyal medyada gezdiği yerleri paylaşarak geniş bir takipçi kitlesine ulaşan gezgin Fatoş-Niyazi Solak çifti Bali’de korku dolu dakikalar geçirdi.

Türkiye’nin ve dünyanın farklı turistik mekanlarını gezerek izlenimlerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Fatoş Solak ve Niyazi Solak çifti Bali’de kaçırılma şoku yaşadı!

Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya’nın dünyaca ünlü turistik bölgesi Bali’de bir grup tarafından alıkonulan çift tehdit edildi. Yaşadıkları zor anları kameraları ile kaydederek sosyal medya hesaplarından yayınlanan Solak çifti son çare olarak emniyet güçlerine başvurdu.

Pasaportları ellerinden alınmak istenen çift yaşadıkları geçtiğimiz ocak ayında yaşadıkları korku dolu anları şöyle anlattı:

“Herkese selamlar. 23 Ocak Salı günü sabaha karşı 04.30’da Mount Batur’un zirvesine trekking yapmak amacıyla başlangıç noktasına gittik. Google yorumlarında buranın resmi bir işletme olmadığı, kapıdaki kişilerin rehber zorunluluğu iddiası ve oradaki kişilerin sizi bilet almaya zorladığı yorumlar vardı. Fakat legal olmayan bir ücret talep ediliyor ve aslında dağa ücretsiz olarak giriş yaparak rehber kiralamadan da yürüyüş yapabileceğiniz birçok sitede belirtiliyor. Dağa farklı noktalardan da ücretsiz olarak giriş yapabiliyorsunuz. Biz otele yakın olduğu için bu kapıdan giriş yapmak istedik. Daha önce buraya gelen turistler hiçbir şekilde yerel halkın konuşmalarını dinlemeyerek Mount Batur yoluna kolay bir şekilde giriş yapabilmiş. Birçok yorumda ve web sitesinde “Kapıdaki kişileri görmezden gelerek yürüyüşe başlayabilirsiniz” yazıyor. Biz sabaha karşı Mount Batur kapısında bulunan Bali’li saldırganları görmezden gelerek kapıdan geçmeye çalıştık. Yerdeki sopa ile bize saldırma girişiminde bulundular ve bizi ittiler. Küfürler etmeye başladılar, polis gelmesini istedik fakat asla polisi çağırmadılar. Yaklaşık 20-30 kişi bizim kapıdan içeri girmemizi istemedi ve sürekli taciz etmeye devam ettiler. Bizi zorla bir odaya sokmak istediler ve “Polis odada sizi bekliyor.” dediler. Bu olayın üzerine hemen polis merkezine gittik ve turistlerin bu tarz olaylarla karşılaşmaması gerektiğini belirttik. Polisin bize sadece şunu söyledi; “Burada her turistik noktanın bir yöneticisi vardır, eğer dağa çıkmak istiyorsanız sizi oradan geçirebiliriz fakat kapıdaki insanları zorlamayın.” dedi. Biz de yaşanan bu saldırı girişiminden sonra dağa çıkmak istemediğimizi dönüş yapacağımızı belirttik. Polis; “Ne zaman dağa çıkmak istiyorsanız bize söyleyin ve sizi o kapıdan ücretsiz olarak geçirebiliriz” dedi.

Özet olarak; rehber dediğiniz kişi size yol gösterir, doğruları söyler. Elindeki sopalarla turistlere saldırmaz. Resmi bir bilet dahi yok sadece para istiyorlar.”

İşte gezgin çiftin Bali’de yaşadığı zor anlar:

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.