Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı
Vladimir Putin, iki ülke arasındaki iş birliği ve turizmi görüşmek üzere Soçi'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı selamlarken kameralara gerçekçi görüntüler yansıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Soçi'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı saat 12.15 sıralarında Soçi'ye indi. Putin kapıda Erdoğan'ı karşıladı.Toplantı öncesinde Sayın Erdoğan ve beraberindekiler kapıda Sayın Putin tarafından karşılandı.

İki liderin arasındaki samimi anlar objektiflere yansıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vladimir Putin'e Soçi'yi Karadeniz'e benzettiğini söyledi. Ortak basın açıklamasının ardından liderler ikili görüşmelerine başladı. Öte yandan toplantının gündeminin ana maddesi, Moskova askerlerinin çekilmesiyle sonuçlanan tahıl koridoru konusunda varılan anlaşma oldu.

İki liderin gündemindeki bir diğer önemli konunun da Suriye'deki gelişmeler olduğu söyleniyor. Ankara-Şam güzergahının normalleştirilmesi süreci, mültecilerin geri dönüşü için yapılan çalışmalar ve PKK/YPG ile Arap aşiretleri arasındaki çatışma ele alınacak. Zirvede Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler de ele alınacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.