2019 Regaip Kandili ne zaman? 2019 Dini Bayramlar takvimi

2019 Regaip Kandili ne zaman? 2019 Dini Bayramlar takvimi
Yeni seneye girmemize çok az bir süre kala 2019 Regaip Kandili ne zaman idrak edilecek sorusu da sorulmaya başlandı. İşte 2019 Dini Bayramlar takvimi...

Müslüman aleminin üzerinde çok sayıda araştırma yaptığı ve Allah'a olan görevlerini yerine getirmek istediği Regaip Kandili ne zaman? sorusu soruluyor. İnternette her gün binlerce kişi 2019 dini bayramlar takvimi üzerinden kandil gününü öğrenip hazırlık yapmak amacında. Dua edip o gecenin maneviyatını yaşamak isteyen Müslüman vatandaşlar için haberimizi derledik.

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yayınlanan dini günler takvimi ile 2019 Regaip Kandili tarihi belli oldu. Yayınlanan takvime göre bu önemli gün 7 Mart 2019 Pazartesi günü idrak edilecek.

REGAİP NEDİR?
Regâib, Arapça bir kelimedir."reğa-be" kökünden gelmektedir. "Reğa-be", kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. "Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen şey demektir. Müennesi, "reğîbe"dir. "Reğîbe"nin çoğulu da "reğâib" dir. Kelime olarak "regâib"in aslı budur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.