2019 yılında 121 gün tatil var! Resmi ve dini bayramlardaki tatil günü sayısı

2019 yılında 121 gün tatil var! Resmi ve dini bayramlardaki tatil günü sayısı
Öğrenciler ve memurlar başta olmak üzere milyonlarca kişi 2019 yılında kaç gün tatil yapılacağını merak ederek öğrenmek istiyor. Tatil planlarını oluşturmak isteyen vatandaşlarımız için hazırladığımız haberimizde detayları bulabilirsiniz.

Yeni yıla çok az bir süre kala 2019'un tatil programını hazırlamak ve erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar resmi tatil günlerini araştırıyor. 2019 Ramazan ve Kurban Bayramı tarihi ile birlikte kaç gün tatil olacağı konusundaki bilgiler de merak ediliyor. Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Yeni yıl tatili: 1 Ocak Salı gününe denk geliyor. Eğer pazartesi günü izin alabilirseniz toplamda 4 gün tatiliniz olacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tatili: 23 Nisan da tıpkı 1 Ocak gibi salı günü kutlanacak. Pazartesi gününü birleştirmeniz halinde yine 4 gün tatiliniz olacak.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Tatili: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü hafta ortasına denk geliyor. Memurlar ve öğrenciler 1 günlük tatil hakkını kullanacak.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı: Bu önemli bayram pazar gününde kutlanacak. Bu sebeple ek bir tatil günü olmayacak.

Ramazan Bayramı Tatili: Ramazan Bayramı tatili 4 Haziran Salı günü başlayacak. Hafta sonuyla birleştirenler toplamda 5 gün tatil yapacak. Ancak geçtiğimiz yıllara bakıldığında arife günü ile birlikte haftanın 4 iş gününün bayrama denk geliyor olması 10 günlük bayram tatili ihtimalini kuvvetlendiriyor. Aksi bir durum olmadığı takdirde Ramazan Bayramı tatilinin 10 güne çıkması bekleniyor

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Tatili: Demokrasi ve Milli Birlik Günü pazartesi gününe denk gelecek hafta sonu ile birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

Kurban Bayramı tatili: 11 Ağustos pazar günü başlayacak ve çalışanlar hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle 3 gün tatil yapabilecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı tatili: Bayram cuma günü kutlanacak. Hafta sonuyla birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili: Bayram salı günü kutlanacak tatilini pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

Hafta sonu tatili: 2019'de hafta sonu tatili 104 gün olacak. Hafta sonuna denk gelmeyen bayram günleri de eklendiğinde 2019'da tatil yapılacak gün sayısı 121.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.