2023 Green Card başvurusu nasıl yapılır, nereye başvurulur?

2023 Green Card başvurusu nasıl yapılır, nereye başvurulur?
Yeşil kart olarak da bilinen Green Cart başvuruları ekim ayında başlayacak.Yeşil kart başvurusu onaylanan vatandaşlar, Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışma ve yaşama hakkına sahip olacak.

Amerika Birleşik Devletleri Kongresi tarafından düzenlenen ve her yıl Amerika'ya gelmeye kararlı olan ülke vatandaşlarına rastgele seçimle 55.000 göçmen vizesi alma fırsatı sunan yıllık çeşitlilik göçmenlik programı için yeşil kart başvurularına ilişkin araştırmalar hızlandırıldı. Green Card başvurusunda İngilizce aranmasa da Green Card almaya hak kazananların yeterli İngilizce bilgisine sahip olmaları gerekmektedir. Peki Green Card başvurusu nasıl ve nereye yapılır?

2023 GREEN CARD BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Green Card başvuruları her sene olduğu gibi bu senede Ekim ve Kasım aylarında gerçekleşecek. 2023 yılı için DV 2025 Green Card başvuru tarihi resmi Twitter hesabından yapılan açıklama ile 4 Ekim – 7 Kasım arasında yapılacaktır.

Green Card başvurusu başladı mı? 2023 Green Card başvurusu nasıl ve nereden yapılır, ücretsiz mi? - Haberler Milliyet

2023 GREEN CARD BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kayıt işlemi sırasında herkesin başvuru yapma hakkı vardır. Aynı kişinin birden fazla başvuru yapması durumunda tüm başvurular geçersiz sayılacaktır.

  • Yeşil Kart başvurusu yapabilmek için en az lise diplomasına sahip olmak veya son 5 yıl içerisinde en az 2 yıl uzmanlık gerektiren bir alanda çalışmış olduğunuzu gösteren belgeye sahip olmak gerekmektedir.
  • Başvuru yapabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir.
  • Başvurular resmi web sitesi üzerinden yapılmalıdır.
  • Posta veya elden yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.
  • Gönderilmesi talep edilen fotoğrafın belirtilen ölçülere tam olarak uyması gerekmektedir.
  • Birçok aday fotoğraflarından dolayı diskalifiye edilebilir.
  • Başvuru formunu doldurduktan sonra verilen onay numarasını dikkatli bir şekilde saklamanız gerekmektedir.
  • Bu numarayı tekrar talep edemezsiniz.
  • Başvurmak için belirli bir maddi imkanın olması gerekmemektedir. Başvuru sırasında İngilizce yeterliliği aranmamaktadır.
  • Başvuru yapan çiftler, kazananın eşi ve çocuklarına otomatik olarak yeşil kart verilecek olduğundan şanslarını ikiye katlayabilirler.

2023 GREEN CARD BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ABD Yeşil Kart Başvurusu http://dvprogram.state.gov/ adresinde gerçekleştirilecektir. Ücretsiz başvurularda tüm adımların hatasız tamamlanması gerekmektedir. Ayrıca başvuruda yer alan fotoğrafların belirtilen ölçülere tam olarak uymasına dikkat edilmelidir. Formu doldurduktan sonra verilen onay numarası bir daha talep edilemeyeceği için saklanmalıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.