Serhat Öztürk

Serhat Öztürk

23 Nisan...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bütün yurtta büyük bir coşku içinde kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış günü olarak kabul edilen bu bayram gerçekten bizim için çok önemli.

Birkaç başlık alktında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemini anlatmaya çalışalım;

Egemenlik ilkesi

Bu bayram, Türkiye'de egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu vurgular. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını bu gün olarak belirleyerek egemenliğin millete ait olduğu ilkesini pekiştirmiştir.

Çocuk hakları

Bayram aynı zamanda çocuklara yönelik bir armağandır. Çocukların korunması, eğitimi ve mutluluğu üzerine odaklanır. Bu nedenle 23 Nisan'da çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenir ve çocukların haklarına dikkat çekilir.

Milli birlik ve beraberlik

23 Nisan, Türk milletinin birlik ve beraberliğini simgeler. Bu bayramda milletin farklı kesimleri bir araya gelir, ortak değerleri paylaşır ve geleceğe yönelik umutlarını birlikte güçlendirirler.

Demokrasi ve Cumhuriyet

Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinden biri olan demokrasi ve cumhuriyetin önemini vurgular. 23 Nisan, demokratik değerleri ve cumhuriyeti koruma ve geliştirme iradesini yansıtır. Bu nedenlerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye'de büyük bir öneme sahiptir.

Dün Türkiye genelinde yapılan kutlamaları takip ettim. Birkaç olumsuzluğun dışında bütün toplumun 23 Nisan sayesinde kaynaştığına, birlik ve beraberliğin pekiştiğine şahit oldum. Özellikel çocukların heyecanı gözlerinden okunuyordu. Bu vesile ile bu bayramı çocuklarımıza armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha tazimle yad ediyorum...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serhat Öztürk Arşivi