Alevi de biziz Sünni de biziz

Alevi de biziz Sünni de biziz
MHP Küçükçekmece ve Fatih İlçe Teşkilatları, cemevlerini ziyaret ederek birlik beraberlik mesajları verdi. Malatya'da evleri işaretlenen Alevi vatandaşlara yönelik çirkin fişlemeyi kınadıklarını söyleyen MHP'liler; “Alevi de biziz, Sünni de biziz” mesajı verdi.

Malatya’da Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesi sonrası kamuoyunun tüm kesimlerinden tepkiler çığ gibi yükseliyor. Son olarak MHP Küçükçekmece ve Fatih İlçe Teşkilatları'da yapılan fişleme çabasını kınayarak, Alevilerin sonuna kadar yanında olduklarını söyledi. İkitelli Cemevi ve İstanbul Cemevini ziyaret eden MHP'liler; Türkiye'nin bir mezhep kavgası içine girmeyeceğini, Alevi-Sünni ayrımı gütmenin kabul edilebilir bir yaklaşım olmadığını belirtti. MHP Fatih İlçe Başkanı Sertel Selim ve çok sayıda partilinin katıldığı ziyaretlerde birlik, beraberlik mesajları verildi.

Senlik benlik yok bizde
İkitelli Cemevi Başkanı Bekir Güler ve Alevi     Dedesi Ali Güler'le bir araya gelen MHP'liler, Malatya'daki olayı kınadıklarını açıklayarak, Alevilerin yanında olduklarının mesajını verdi. Ziyaretten ötürü oldukça memnun olduklarını belirten Başkan Güler ise, “Toplumun bütün kesimlerinin bu konuda duyarlılık göstermeleri ve bize kardeşliklerini göstermeleri oldukça önemli bir yaklaşımdır. Bu anlamda bugün buraya gelen, bize yanınızdayız mesajı veren MHP'li arkadaşlara da teşekkür ediyoruz” dedi.  Bir dönem MHP'nin seçim sloganları arasında olan; “Muhammed'iz, Ali'yiz, Sünni'yiz, Alevi'yiz; senlik benlik yok bizde bir aşkın aleviyiz” sözlerini anımsatan MHP Fatih İlçe Başkanı Sertel Selim ise “Biz bu anlayıştan hiçbir zaman sapmadık, sapmayız” dedi.

Provokasyonlara karşıyız
İstanbul Cemevi'ne yaptıkları ziyarette ise Cemevi Başkanı Gazi Arslan'la buluşan partililer burada da tıpkı İkitelli Cemevi'nde olduğu gibi sağduyu ve beraberlik mesajları verdi. Fatih İlçe Başkanı Sertel Selim konuyla ilgili yaptığı açıklamada, her türlü provokasyon girişimlerinin karşısında olduklarını söyleyerek, “Alevi kardeşlerimize yapılan tüm ayrıştırma girişimlerinin karşısındayız” diye konuştu.ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.