Çinlilerin gizli afrodizyak kaynağı… Bu meyvenin faydaları saymakla bitmiyor!

Çinlilerin gizli afrodizyak kaynağı… Bu meyvenin faydaları saymakla bitmiyor!
Türkiye’de pek bilinmese de Antalya’da üretimi yapılan longan meyvesinin yararlarını daha önce duymuş muydunuz?

Uzakdoğuluların sağlıklı yaşam iksirleri saymakla bitmiyor. Kökeni Tayland’a dayanan longan meyvesi de bu faydalı besinler arasında yerini alıyor. Son yıllarda Türkiye’de Akdeniz sahillerinde de yetiştirilmeye başlanan longan meyvesi “ejderha gözü” ismiyle de biliniyor. Antalya’da ekilen meyvenin yararları ise saymakla bitmiyor… Doğal bir afrodizyak olan longan meyvesi, vitamin ve mineral bakımından da oldukça zengin. İşte bu ilginç meyvenin bilinmeyen nimetleri…

Longan meyvesi (ejderha gözü) faydaları nelerdir?

1-) Hafızayı geliştirir: Alzheimer riskini azalttığı ortaya çıkan longan meyvesinin beyinde hatıraların işlendiği bölüme olumlu etki ettiği de biliniyor.

2-) Uyku kalitesini artırır: Longan meyvesinin faydalarının bir diğeri de uykusuzluk sorunu yaşayanların derdine çare olmasıdır. Hem uyku süresinin hem de uyku kalitesinin iyileşmesini sağlayan meyve uykuya geçişi de hızlandırır.

3-) Kaygı bozukluğunu önler: Vücutta bulunan kortizol isimli stres hormonu seviyelerini azaltmaya yardımcı olan longan meyvesi, stresi ve kaygıyı azaltıcı etki gösterir.

4-) Cilt sağlığını korur: Yüksek oranda C vitamini içeren bu meyve, yaşlanma belirtilerini hafifletir, kolajen oluşumunu destekler. Ciltte yer alan ince çizgileri ve lekeleri de iyileştiren longan meyvesi, yeni hücre oluşumunun önünü açar.

5-) Libidoyu arttırır: Geleneksel bir afrodizyak olan longan meyvesi kadınlarda ve erkeklerde cinsel yetersizliklerin tedavisinde kullanılır. Bu nedenle libidoyu artırıcı etki yaptığı bilinmektedir.

6-) Doğal enerji kaynağı: Yüksek miktarda meyve şekeri içeren longan meyvesi, enerjinizi yükseltir.

7-) Hastalıklardan korur: Bağışıklık sistemini güçlendiren longan, çay olarak tüketildiğinde üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelir. Antimiktobiyal özelliğe sahip olan meyve, enfeksiyonla mücadelede etkin rol oynar. Kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.