Cuma gününde okunacak dualar - Cuma namazı saat kaçta - Cuma mesajları

Cuma gününde okunacak dualar - Cuma namazı saat kaçta - Cuma mesajları
Milyonlarca müslüman cuma günü kılınacak namazın saati kadar yanısıra gönderebileceği mesajlar ve okuyacağı dualar için araştırma yapıyor. Büyük bir anlam ifade eden ve her müslüman için farz olan cuma namazı saat kaçta kılınacak? SMS ve Whatsapp üzerinden gönderilebilecek en anlamlı cuma mesajları nedir? İşte cuma günü okunacak dualar...

Cuma günü ile birlikte müminler camilere gider, cemaat ortamına katkıda bulunur ve kılınan cuma namazıyla ibadetlerini yerine getirir. Cuma gününün hürmeti üzerine pek çok şey yapılmaktadır. Bunlardan bazıları Whatsapp ve SMS üzerinden cuma mesajları göndermek ve dua okumaktır. Her hafta milyonlarca vatandaş bu konuda araştırma gerçekleştirmektedir. Cuma namazını kaçırmak istemeyen müminler için İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere tüm illerdeki vakitler haberimizde bulunmaktadır.

İnternete erişim sağlayabilen kullanıcılar cuma namazının vakitlerini öğrenmek için 'Cuma namazı kaçta kılınacak?' Sorusunu soruyor. Namazı kaçırmak istemeyen müslümanlar öğle namazından önce kılınacak olan cuma namazı için azami çaba gösteriyor. Bunun yanında  Cuma gününün hürmetini sevdikleriyle paylaşmak ve ruhunu güzelleştirmek için dostlarına iletmek istiyor. Ayrıca cuma günü okunması gereken dualar da okunuyor.

Cuma namazı saat kaçta kılınacak?
Cuma günü kılınacak olan namazın vakitleri aşağıdaki gibidir;
İstanbul: 13.09
Ankara: 12.54
İzmir: 13.16
Bursa: 13.09

cuma duası

Cuma günü okunacak dua
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla. Allah en büyüktür. Büyüklüğün ve azametin sahibidir. Gücün ve izzetin son haddidir. Yağmurun ve rahmetin velisi, dünya ve âhiretin meliki, Rab (sayılan)ların Rabbi, sebeplerin müsebbibidir. Zorluların en zorlusudur, gizlilikleri açığa çıkaran, sırları ve yazgıdaki her şeyi açığa çıkaran, hâkimiyeti büyük, cezalandırması şiddetli olandır. Dilediğine karşı lütufkârdır. Her şeyden önce ve her şeyden sonra en büyük olan O’dur. İlah olarak ancak O vardır. Kalpler Ona boyun eğer, işler hakkında Ondan başkası hü- küm veremez. Ondan başkası kaderleri düzenleyemez. Onsuz hiçbir şey tamam olamaz. Kudretlidir, halimdir, lütfeden, cömert olandır. Eksiklikten münezzeh ve âlâdır.O'nun şanı ne yücedir. Cezalandırması ne şiddetlidir. Yaratılmışların hepsi O'nu tesbih eder, O'ndan sakınır ve O'na boyun büküp yalvarırlar. İlmiyle her şeyi kuşatmıştır. Her şeyin sayısını bilir. Hayrın hepsini “bismillah” ile (Allah’ın ismiyle), Kötülüğün hepsini de “euzü billâh” ile (Allah’a sığınarak) karşıladım. Her korkuyu “La ilahe illallah” (Allah’tan başka ilah yoktur), Her üzüntü ve kederi “Maşaallah” (Allah’ın dilediği olur), Her bir günahı “estağfirullah” (Allah’tan beni bağışlamasını isterim), Her belayı “inna lillah” (Allah’tan geldik), Her nimeti “Elhamdülillah” (Allah’a hamdolsun), Her bolluğu "Eşşükrü lillah" (Allah’a şükür), Her şaşılacak işi “Sübhanallah" (Allah’ı tesbih ederim), Her sıkıntıyı “Hasbiyallah” (Allah bana yeter), Her bir kaza ve kaderi “Tevekkeltü alallah" (Allah’a güvendim), Her taat ve isyanı “Lâ havle vela kuvvete illâ billah” (Allah’tan başka güç ve kuvvet sahibi yoktur) Sözleri ile karşıladım.

cuma mesajları

Gönderilebilecek cuma mesajları
- Allah'ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı bereketli cumalar dilerim.
- Allah'ım, habibin Muhammed Mustafa'ya, ailesine ve dostlarına rahmet eyle ve onların katındaki hürmeti için dualarımıza icabet et. Amin, cumamız mübarek olsun.
- Sağanak sağanak rahmet yağsın yuvanıza, her gün Resülullah girsin rüyanıza, melekler amin desin dualarınıza! Dualarda buluşmak dileğiyle, hayırlı Cumalar.
- Ey Rabbim, bize Cennetin kokusunu duyur ve onun nimetlerinden nasiplendir. Bize ateşin kokusunu duyurma. Amin, hayırlı cumalar dilerim.
- Rabbim, sevginle dopdolu yüreklerle sana kavuşmayı ve sevdiklerimizle sonsuzlukta buluşmayı nasip eyle, amin. Hayırlı Cumalar.
- Ey Rabbim! Evimizden bereketi, dilimizden duayı, kalbimizden senin ve Resulünün sevgisini eksik etme. Dualarımızı kabul, ömrümüzü nurlu kıl. Amin. Hayırlı cumalar.
- Güzellikler içinizi aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden tebessüm eksilmesin. Rabbim, sevdiği kullarından eylesin sizleri ve tabi ki bizleri. Hayırlı cumalar dilerim.
- Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan ve sabreden ve şükredenlerden eyle! İşinde sebat eden, nimetine şükreden, ibadetini güzel yapan, doğru konuşanlardan eyle Ya Rabbim. Amin. Hayırlı Cumalar dilerim.
Ey Rabbim! Evimizden bereketi, dilimizden duayı, kalbimizden senin ve Resulünün sevgisini eksik etme. Dualarımızı kabul, ömrümüzü nurlu kıl. Amin. Hayırlı cumalar.
– Güzellikler içinizi aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden tebessüm eksilmesin. Rabbim, sevdiği kullarından eylesin sizleri ve tabi ki bizleri. Hayırlı cumalar dilerim.
– Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan ve sabreden ve şükredenlerden eyle! İşinde sebat eden, nimetine şükreden, ibadetini güzel yapan, doğru konuşanlardan eyle Ya Rabbim. Amin. Hayırlı Cumalar dilerim.
– 'Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem.' Diyen Sevgilinin (S.A.V) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile hayırlı cumalar dilerim.
– Ayakları şişerdi, o öpülesi ayakları. Ama bizim gibi sabahlara kadar gezmekten değil, sabaha kadar ibadet etmekten. Az yerdi, ama bizim gibi rejim yapmak için değil, fakirliği seçtiğinden. Gece gündüz ağlardı, o ağlayınca meleklerin gözleri dolardı ama bizim gibi pembe diziler yüzünden değil, mevlaya olan aşkından. Ne kadar farklıyız değil mi Allah rasülünden. Mevla bütün amellerimiz ve niyetlerimizle ona benzemeyi nasip etsin. Amin. Hayırlı cumalar.
– Allah'ım, 'kin, kibir ve kim ne der' hastalıklarından sana sığınırım. Bu güzel cuma gününü senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi nasip eyle. Amin. Cumamız mübarek olsun.
– Ömrümüzün hikayesini yazan en büyük ve en güzel yazıcı olan Rabbim, gönlünüzden geçen güzellikleri alnımıza kader diye yazsın. Amin, hayırlı cumalar dilerim.
– Ya Rabbi! Kıldığım namazı kabul eyle! Ahir ve akıbetimi hayır eyle. Son nefesimde Kelime-i tevhid söylememi nasib eyle. Ölmüşlerimi af ve mağfiret eyle. Duaların geri çevrilmeyeceği bu mübarek günde Rabbim dualarımızı kabul etsin. Bizleri Rahmetinden mahrum bırakmasın hayırlı cumalar inşallah.
– Bir gül kurur, kalpteki sevgi kurumaz. Yağan yağmur durur, gönüldeki fırtına durmaz. Her şey unutulur ama sevilen insanlar unutulmaz. Hayırlı, nurlu cumalar dilerim.
- Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem.' Diyen Sevgilinin (S.A.V) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile hayırlı cumalar dilerim.
- Ayakları şişerdi, o öpülesi ayakları. Ama bizim gibi sabahlara kadar gezmekten değil, sabaha kadar ibadet etmekten. Az yerdi, ama bizim gibi rejim yapmak için değil, fakirliği seçtiğinden. Gece gündüz ağlardı, o ağlayınca meleklerin gözleri dolardı ama bizim gibi pembe diziler yüzünden değil, Mevlaya olan aşkından. Ne kadar farklıyız değil mi Allah rasülünden. Mevla bütün amellerimiz ve niyetlerimizle ona benzemeyi nasip etsin. Amin. Hayırlı cumalar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.