Drone uçurma izni nereden ve nasıl alınır? Gereken belgeler nelerdir nedir

Drone uçurma izni nereden ve nasıl alınır? Gereken belgeler nelerdir nedir
Son dönemde önemli bir araç haline gelen dronelar pek çok alanda kullanılıyor. Ancak kullanılabilmesi için izin alınması gerekiyor. Peki drone uçurma izni nereden ve nasıl alınır? İşte detaylar...

Türkiye ve dünyada büyük ses getiren ve hayata farklı bir bakış açısı katan dronelar birçok alanda kullanılabiliyor. Klip çekimlerinde, filmlerd, belgesellerde ya da hayatın herhangi bir anında... Yerden metrelerce yüksekte ve bulutlara yakın mesafeden aşağıda olanları kayda alan dronelar her geçen gün daha da fazla kişiye ulaşıyor ve hakkında araştırma yapılarak nasıl kullanılacağı yönünde bilgiler edinilmek isteniyor. Peki drone uçurma izni nereden ve nasıl alınır? Gerekli belgeler ve evraklar haberimizde.

Drone uçurma izni nereden ve nasıl alınır?
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Drone kullanmak isteyenler için 500 gram sınırı bulunmaktadır.Eğer cihazınız 499 gram ve altında  ise izin almanıza gerek yoktur.

Drone uçurma izni almak isteyen vatandaşların birkaç adımda bunu gerçekleştirebileceğini söyleyelim. Bunun için İnsansız Hava Aracı Kayıt Sistemi'ne girmeniz gerekmektedir. Ardından kayıt oluştur kısmına girip bilgilerinizi tamamlamanız için size verilen formu tamamlamalısınız. Formu doldurduktan sonra kaydınız hazırlanmış olacaktır. Online olarak temin edebilir ve kullanabilirsiniz. Cihazınız için her şey tamamlanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.