İstanbul Baraj Doluluk Oranı 1 Kasım 2023, İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı?

İstanbul Baraj Doluluk Oranı 1 Kasım 2023, İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı?
İstanbul'da İSKİ tarafından alınan verilere göre barajlardaki tehlike her geçen gün artıyor. Peki İstanbul'da aktif baraj doluluk oranı nedir? İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı?

Kasım ayına giriş yapmamızla beraber İstanbul'da hala bahardan kalma günler devam ediyor. Havanın sıcak olmasıyla barajlardaki buharlaşma da had safhaya ulaştı. Megakentte artış göstermeye başlayan su kesintileri de vatandaşları tedirgin etse de bilinçsiz su kullanımı sürekli artarak kuraklık eşiğine çoktan ulaşılmış durumda. Peki İstanbul'da yağışsız geçen 01 Kasım'da barajlardaki son durum nedir? İstanbul'un yağmur yağmazsa kaç günlük suyu var? İstanbul'da yağmur yağacak mı? İşte merak edilen soruların yanıtı haberimizde..


Barajlar doluluk oranı %18.3'e düştü

İstanbul'da önemli su kaynakları yağışsızlığın etkisiyle tamamen kurumaya başladı. Birçok su kaynağı alarm verirken barajlarda su tutma kapasitesini tamamen yitirmeye başladı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre 01 Kasım 2023 Çarşamba günü baraj doluluk oranı %18.3 seviyesine düştü.


Barajlar tamamen kurumaya başladı

İstanbul'a su sağlayan önemli kaynakları susuzlukla mücadele ederken bazı barajlarda artık tamamen su verilmesi durduruldu. Büyükçekmece Barajı'nda su bitmiş durumda. Kazandere, Pabuçdere ve Sazlıdere Barajları da %3 doluluk oranıyla kritik eşiğe geldi.


Barajların son durumu

İstanbul'daki barajların güncel doluluk oranı ise şöyle; Ömerli %39.4, Darlık %29.52, Elmalı %14.38, Terkos %8.28, Alibey %18.67, Büyükçekmece %3.76, Sazlıdere %3.31, Istrancalar %23.43, Kazandere %7.06, Pabuçdere %3.51 seviyesindedir.

barajjj.jpg

İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı?

İSKİ'nin açıkladığı verilere göre İstanbul'da şehre verilen su miktarı günlük olarak 3 milyon 82 bin metreküptür. Yapılan hesaplamalara göre eğer yağmur yağmazsa tahmini olarak 45 günlük İstanbul'un suyu bulunuyor.


İstanbul'a yağmur yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan verilere göre İstanbul'da 02 Kasım 2023 Perşembe günü sağanak yağış etkili olacak. Genel olarak Marmara Bölgesi'nde görülecek yağmur gün boyu etkisini sürdürecek. Ardından hafta boyunca hava güneşli olurken 05 Kasım 2023 Pazar günü yağmur yeniden etkisini gösterecek. Sıcaklık İstanbul'da en yüksek 20, en düşük ise 18 derece olması bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.