İstanbul'da bulunan en büyük camiler!

İstanbul'da bulunan en büyük camiler!
İstanbul, Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olduğu için birçok büyük ve önemli camiye ev sahipliği yapmaktadır.

İstanbul'da birçok büyük cami bulunmaktadır ve bu liste sadece bazılarını içermektedir. Şehirde daha birçok önemli ve tarihi cami bulunmaktadır.

İşte İstanbul'da bulunan bazı büyük camilerden bazıları:

sultanahmet-camii-aa-2033022.jpg

  1. Sultanahmet Camii (Blue Mosque): İstanbul'un en ünlü camilerinden biri olan Sultanahmet Camii, 1609-1616 yılları arasında Sultan I. Ahmed tarafından inşa edilmiştir. Altı minaresi ve muhteşem iç dekorasyonuyla dikkat çeker.

  2. Süleymaniye Camii: Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1550-1557 yıllarında Mimar Sinan'a yaptırılan Süleymaniye Camii, İstanbul'un en büyük ve en görkemli camilerinden biridir.

  3. Şehzade Camii: Yine Mimar Sinan tarafından 1543-1548 yıllarında inşa edilen Şehzade Camii, Sultan Süleyman'ın oğlu Şehzade Mehmet için yaptırılmıştır. Zarif bir mimariye sahiptir.

  4. Fatih Camii: İstanbul'un ilk fetih camisi olarak bilinir. 1463-1470 yıllarında II. Mehmet (Fatih Sultan Mehmet) tarafından yaptırılmıştır.

  5. Eyüp Sultan Camii: İstanbul'un tarihi ve dini önemi olan Eyüp semtinde bulunan bu camii, Eyüp Sultan'ın kabrinin yakınında yer almaktadır. İlk olarak 1458 yılında yapılmış ve daha sonra yenilenmiştir.

  6. Ortaköy Camii: Boğaz kıyısında yer alan bu güzel cami, 1853 yılında Sultan Abdülmecid tarafından inşa edilmiştir. Özellikle gece aydınlatmasıyla ünlüdür.

  7. Beyazıt Camii: 1501-1506 yıllarında II. Beyazıt tarafından yaptırılmış olan bu cami, İstanbul Üniversitesi'nin yakınında yer alır ve tarihi öneme sahiptir.

  8. Mihrimah Sultan Camii: Mimar Sinan tarafından 16. yüzyılda inşa edilen bu cami, Mihrimah Sultan için yapılmıştır ve Üsküdar'da bulunur.

  9. Yavuz Sultan Selim Camii: İstanbul'un Haliç kıyısında yer alan bu cami, I. Selim tarafından 1520-1527 yıllarında inşa ettirilmiştir.

  10. Sultan Selim Camii (Edirnekapı Camii): Sultan II. Selim tarafından 1570 yılında yaptırılan bu cami, İstanbul'un surlarının dışında yer almaktadır.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.