Kurban etini lokum gibi pişirmenin püf noktası nedir?

Kurban etini lokum gibi pişirmenin püf noktası nedir?
Kurban Bayramı’nın yaklaştığı şu günlerde, kurban etini yumuşak pişirme yöntemleri merak konusu oluyor…

Fatma Müge Yücetürk - Kurban Bayramı'nda kesilen etlerden mükellef sofralar hazırlamak isteyen vatandaşlar, en lezzetli kurban etli yemeklerin nasıl hazırlanacağını merak ediyor. İşte işin uzmanından kurban etini lezzetli pişirme tüyolar...

Kurban Bayramı’nda dini ibadetlerini yerine getiren vatandaşların kestikleri kurban etleri farklı pişirme metotları ile mutfaklarda yerini alır. Peki kurban etini lokum kıvamında sofralara getirmek için ne yapmak gerekir? Kurban etini lokum gibi pişirmenin püf noktaları nelerdir?

İlk olarak pişirilecek yemek için uygun olan eti bulmak oldukça önemlidir. Yemeğinizde etin doğru kısmını kullanarak mükemmel bir sonuç elde etmek için ilk adımı atabilirsiniz. Daha sonra ise doğru pişirme aletlerini belirleyerek yemeğinizi hazırlamaya devam edebilirsiniz. Güveç, tencere, ızgara ya da fırın gibi değişik pişirme aletleri ve teknikleri etinizin de farklı lezzetlenmesini sağlar.

Marine ile fark yaratın

Kurban etini pişirmeden önce marine ederek daha yumuşak ve lokum gibi bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz. Marine işleminde zeytinyağ, defne yaprağı, sarımsak, süt ve çeşitli baharatları damak tadınıza göre dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Özellikle süt, etinizin yumuşak olmasını için oldukça ideal bir marine malzemesidir.

Etinizi dinlendirin

Ayrıca kurban etinin kesildikten sonra hemen pişirilmemesi de oldukça önemlidir. Bir süre oda sıcaklığında dinlendirilen et, daha yumuşak olur.

Öte yandan, ağızda dağılın bir et yemeği için, çift pişirme tekniği uygulayabilirsiniz. Tencerede veya tavada pişirmeye başladığınız eti, daha sonra fırına alarak uygun ısıda tam kıvamında hazırlayarak sofralara taşıyabilirsiniz.

Kurban etinin yumuşak olması için bilmeniz gereken püf noktalarından biri de sirke veya limondur. Sirke etinizin yumuşak pişmesini sağlarken, limon suyu da benzer bir işlevle yemeğinizde fark yaratır. Sirke kokusunu sevmeyenler için limon suyu ideal bir alternatif olur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.