Kurban etini pişirirken sakın bunu yapmayın!

Kurban etini pişirirken sakın bunu yapmayın!
Uzmanlar, kurban eti pişirmenin inceliklerine değinerek, en lezzetli et pişirme tekniklerini anlattı.

Cansev Temuçin - Kurban Bayramı'nda kesilen etleri sofralarına taşımak isteyenler, doğru et pişirme tekniklerini araştırıyor. Peki kurban eti nasıl pişirilir? Kurban etini pişirirken nelere dikkat etmek gerekir? İşte işin uzmanından mutfakta hayat kolaylaştıracak tüyolar…

Kurban Bayramı’nda sayılı günler kala, kurbanlık etleri sofralarına taşımak isteyenler doğru pişirme tekniklerini araştırmaya başladı. Kurban Bayramı'nda önemli noktalardan biri de kurban etini doğru pişirmek. Doğru pişirerek tükettiğimiz etlerden en iyi şekilde faydalanabilir, sindirim sistemimizin güçlenmesi için önemli bir adım atabiliriz. Bu sayede bayramda hem formunuzu koruyabilir hem de küçülerek kilolardan kurtulabilirsiniz.

Sakın böyle karıştırmayın!

Dr. Fevzi Özgönül, kurban etinin doğru pişirmenin tekniklerini açıklayarak püf noktalarına değilndi. Özgönül, ''Kurban etini, çatal bıçak gibi delici bir gereçle karıştırmayın yoksa etin içerisindeki su, fazlası ile dışarı çıkar böylece etin hem tadı hem de besin değeri kaybolur.''dedi.

Hem güçlendirir hem zayıflamaya yardımcı olur

Dr. Özgönül, “Aslında iç yağı ile yapılan bir kavurma hem vücudumuzu güçlendirir hem de kilo ile mücadelemizde bize fazlasıyla yardımcı olur.’dedi.

Yağlı kurban eti kilo aldırır mı?

Dr. Fevzi Özgönül son olarak şu konuya dikkat çekti; ''Bilinenin aksine yağlı yemekler bizi şişmanlatmaz, yağ ve proteini yememek veya onların sindirimini sağlayamamak bizi şişmanlatır. İster kavurma ister haşlama olsun, bu bayram da sağlıklı pişirilen et yemeklerini bol bol tüketin.''dedi.

İşte kurban bayramında en güzel kurban etini pişirmenin püf noktaları:

1- Kurban etimizin çok yağlı kısımlarını iyice temizleyip küp küp doğrayalım
2- Eti rahatlıkla pişeceği büyüklükte bir tencereye alalım
3- Kesinlikle tereyağ veya kuyruk yağı koymayalım et kendi ağı ile pişmeye başlamalıdır.
4- Çatal, bıçak gibi delici bir gereçle karıştırmayalım yoksa etin içerisindeki su fazlası ile dışarı çıkar böylece etin hem tadı hem de besin değeri kaybolur.
5- Eti mutlaka çok kısık ateşte ve tencerenin kapağı tam kapalı şekilde kendi suyunda pişirelim
6- Bu dönemde tuz eklemeyelim
7- Etin tam anlamı ile pişmesine gerek yoktur. Suyunun azalması ve yarı yarıya pişme işlemi gerçekleşmesi yeterlidir.
8- Etin besin değerini kaybetmemesi için çok hızlı pişirmememiz gerekiyor.
9- Büyükçe bir derin tavaya iç yağını ( organları çevreleyen ve besin değeri çok yüksek olan yağ) çok küçük parçalara ayırıp bu tavada yavaş ateşte iyice eriyene kadar pişirin
10- Bu yağın miktarı etin %25 i kadar olmalıdır Yani bir kilo ete karşılık 250 gr iç yağ olmalıdır.
11- Daha sonra bu yağı pişirdiğimiz etin içerisine karıştırıp pişirmeye devam etmeliyiz. Etin suyu tam olarak çekildiğinde tuz ve baharatlar ekleyerek afiyet ile yiyebiliriz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.