Mavi balina yine can aldı!

Mavi balina yine can aldı!
Mavi balinanın çirkin yüzü bir kez daha ortaya çıktı. Van'da 4 kız okul çıkışı sonrasında gittikleri kayalıkta intihar etmeye kalkıştı. Kızlardan biri intihar ederek hayatını kaybetti. 3 kız koruma altına alındı.

Dünyada yüzlerce çocuğun ölümüne sebep olan Mavi Balina bu kez Van'da kötü yüzünü gözterdi. Önceki gün saat 11.00 sıralarında okuldan çıkan 5 kız öğrenci, merkez Tuşba ilçesinde yer alan Toprak Kale'nin kayalık bölgesine gitti. Burada kendini kayalıklardan boşluğa bırakan öğrencilerden 14 yaşındaki Sevda Erkaçmaz intihar ederken, yanında bulunan 3 arkadaşı ise son anda intihardan vazgeçti. Olay yerinde hayatını kaybeden Sevda'nın ölümüyle ilgili çıkan detaylar ise tüyler ürpertti. Sevda'nın ölümünden emniyet ve savcılık araştırması sonucunda, "Mavi Balina" oyunu ortaya çıktı. Sevda'nın intihar etmeden önce eline bir kalp çizip intihar edeceği "02.04.2019" tarihini yazması dikkat çekti. Sevda'nın 3 arkadaşı ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce koruma altına alındı.

'Hala inanamıyorum'
Sevda'nın ağabeyi Haluk Erkaçmaz, yaşadıkları acı olayın aynısını başka ailelerin yaşamamasını istedi. Kardeşinin 'Mavi Balina' oyunundan dolayı dağa çıktığını ifade eden Erkaçmaz, "Aileler çocuklarına sahip çıksınlar. Mavi Balina'dan dolayı dağa çıktığı haberini aldım. Buna inanmadım. Hâlâ da inanmıyorum" dedi. Van Valiliği de Sevda'nın ihtiharı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada 14 yaşındaki kızı intihara motive eden faktörün 'Mavi Balina' isimli oyun olduğu belirtilerek, şöyle denildi: "Çocukların davranışlarında farklılıklar, anormal davranışlar, yalnız kalma isteklerini gören ailelerin zaman geçirmeden Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi görevlileri ile iletişime geçmeleri önemli rol oynamaktadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.