Othello sendromu...

Othello sendromu...
Bazı insanlar yaşam denen savaşta asılsız ve sapkın düşünceleri ile hayatlarını bir cehenneme çevirirler. Bu cehennemde aynı bir MAZOŞİST gibi kendilerine işkence ederler.

Bazı insanlar yaşam denen savaşta asılsız ve sapkın düşünceleri ile hayatlarını bir cehenneme çevirirler. Bu cehennemde aynı bir MAZOŞİST gibi kendilerine işkence ederler.
Ayrıca SADOMAZOŞİST olduklarından karşılaştıkları ve çevresinde bulunan tüm insanlara hasta ruhlarında yarattıkları asılsız söylemlerle işkence ederek SADİZMLERİNDEN adeta hazza ulaşırlar..
İşte bu tip insanların yani ŞİZOFREN ruhluların, onu normal bir insan zannederek sizin izin vermenizle hayatınıza giren bu tipler, kendilerini hasta ettikleri gibi sizi de o atmosfere çekip adeta bir bataklık haline dönen hayatınızı size zehir ederler..
O bataklıkta ki çekim alanından kurtulmanız için de çırpındıkça battığınız o batağın KISKANÇ, MAZOŞİST, SADOMAZOŞİST ve SADİST'çe duygulara sahip,  "Ben olmazsam olmaz", adeta kendisini üstün, erişilmez insan zanneden kişinin kendi bataklığında battığını, boğulduğunu bilirsin o anlamasa da..
Evet bu süreçte karşılaştığınız bu tiplerden nasıl kurtulacağınızı düşünürken aslında kendinizi de o SAPKIN MAZOŞİSTİN atmosferine kaptırdığınızı anlarsınız..
Burada ne yapmalısınız?!!..
Yapacağınız tek şey daha önceki yazılarımızda da söylediğimiz gibi üzerine dönüşü olmayan sert bir kırmızı çizgi çizip onu yok saymanız gerektiğidir.
çÜNKÜ, Othello Sendromu, bir başka adıyla "Patolojik kıskançlık", adı üstünde kıskançlıkla ilgili olan bir psikolojik rahatsızlık. Üstelik öyle pek hafife alınır tarafı yok, nitekim sonuçları oldukça ciddi olabiliyor..
1-Mazoşist, acı çekmekten zevk alan kişidir. Zıttı olan sadist ise acı çektirmekten hoşlanan anlamına gelmektedir.
2-Sadomazoşizm terimi de bu 2 kavramın birleşmesiyle oluşur, acı çekmekten ve çektirmekten hoşlanmak anlamına gelir. Sadomazoşist hem mazoşizm aynı zamanda sadizimden hazza ulaşandır .
3-Sadistik kişilik bozukluğu (SKB), etkilenen bir kişinin başkaları üzerinde sadist, zalim, manipülatif (kendi çıkarları için başkasını kullanan), agresif (saldırgan) ve aşağılayıcı davranış sergilediği bir kişilik bozukluğu türü olarak tanımlanabilir. 
4-Şizofreni; kişinin düşüncesini, hareketlerini, gerçeği algılamasını çarpıtan ve kişinin ilişkilerini bozan, ciddi beyinsel rahatsızlıktır.
Şizofreni hastaları çoğunlukla toplumda, işte, okulda ve ilişkilerde problem yaşarlar.
5-Kıskançlık bir kişinin veya bir ilişkinin yitirilmesinden korkulan, karmaşık bir ruhsal yaşantı ve olumsuz tutumdur. Bunun dışında başkasının sahip olduğuna kendisinin de sahip olma gerekliliğini hissettiren bir duygudur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.