Russell Crowe, İngiltere'de kafası kesilerek idam edilen son adamla akraba olduğunu söyledi

Russell Crowe, İngiltere'de kafası kesilerek idam edilen son adamla akraba olduğunu söyledi
Russell Crowe bugüne dek büyük ölçekli bir çok tarihi projede yer aldı. Crowe, 18. yüzyılda başı kesilerek idam edilen 11. Lord Lovat'ın soyundan geldiğini söyledi.

Russell Crowe bugüne dek büyük ölçekli bir çok tarihi projede yer aldı. Şimdi de kendisinin tarihteki çok önemli bir olayla bağlantılı olduğunu söylüyor. Avustralyalı aktör önceki günlerde X platfromunda 11. Lord Lovat ünvanlı İskoç Jacobiti olan Simon Fraser'la akraba olduğunu söyledi.

Gladyatör filmiyle 'En İyi Erkek Oyuncu' Oscar ödülünün sahibi olan Russell Crowe, “Ona bakın. Oldukça karakterli bir adam. Ona Yaşlı Tilki diyorlardı." diye yazdı.

Oscar ödüllü oyuncu, “Annem tarafından 1864'te Yeni Zelanda'ya seyahat eden büyük büyük büyük büyükbabamın Luigi Ghezzi olduğu ortaya çıktı. 1829'da Ascoli Piceno, Marche'de, Augestine ve Parma'da doğan Annunziata'nın oğlu olarak dünyaya geldi. Luigi Arjantin'de çalışıyordu, bir tekneyle Hindistan'a gitti, bir gemi kazası geçirdi ve kendini Cape Town'da buldu. Oradayken Mary Ann Perde ile tanışıp evlendi ve Yeni Zelanda'ya göç ettiler. Büyüleyici." diye tweet dizisi paylaştı.

Yeni Zelanda doğumlu aktör, soy ağacına ilişkin yapılan araştırmada, kendisinin 1747 yılında Londra Kulesi'nde vatana ihanetten 80 yaşındayken idam edilen 11. Lord Lovat Simon Fraser ile akraba olduğunu sonucuyla karşılaştığını söyledi.

İngiltere kralı idamı seyretmeleri için zenginlere özel bir stant kurdu. Ancak infaz gerçekleşirken bu platformlardan birinin çökerek yaklaşık 9 kişinin hayatını kaybettiği söyleniyor. Efsaneye göre bu sinsi şöhreti nedeniyle Yaşlı Tilki lakaplı Fraser'ın balta düşerken gülmesine neden oldu ve bu olayın "kafasını uçurmak" deyimini ortaya çıkardığı söyleniyor. Ve Fraser gülerek öldü.

Oyuncu, ayrıca genlerinde keşfettiği İtalyan bağlantılarını öğrenmenin kendisi için güzel bir deneyim olduğunu ve henüz gitmediği bu yerleri belirterek, "Beni bazı maceralar bekliyor" dedi. Ayrıca, Ridley Scott'un "Gladyatör"ün devam filminde görüneceği konusundaki söylentiyi yalanlamıştı. Glatyatör 2 başrolünde Paul Mescal olacak ve bir gladyatörü canlandıracak.

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.