Ekrem İmamoğlu: İstanbul'da 2,5 milyon mülteci var

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'da 2,5 milyon mülteci var
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2024 yerel seçim sürecine hızla devam ediyor. Katıldığı bir Youtube kanalına konuşan İmamoğlu göçmen sorununa dikkat çekti.

Dijital mecralarda söyleşilere katılması ile bilinen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2024 yerel seçimlere ilişkin soruları yanıtladı.

Youtube'da Murat Engin Ekin'in kanalına konuk olan İmamoğlu yemek eşliğinde merak edilen soruları cevaplarken, İstanbul ile ilgili sorunları da dile getirmeyi ihmal etmedi.

İstanbul'da 2.5 milyon mülteci var

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sorular arasındaki İstanbul'daki göçmen sorununa dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İmamoğlu; "İstanbul'da yaklaşık 2.5 milyon mülteci var. Sığınmacı meselesi yerel yönetimlerle ilgisi yok. Bu kötü yönetilen bir dış politikanın sonucu" dedi.

ekrem-imamoglu.jpg

"Bizim kapımızı çalan yok"

Ekrem İmamoğlu göçmen sorunuyla ilgili yaptığı açıklamasının devamında; "Türkiye artık 6-7 milyon sığınmacıyı konuşur durumda. Bizim yaşadığımız sığınmacı göçü kontrolsüz. Tabi ki bir savaşta mağdur olan insanlar ama bununda yönetim biçimi var. Bizim sığınmacı ve yönetimi konusunda yerel yönetimlerin hiçbir yetkimiz yok. Yetkimiz olmadığı gibi kapımızı çalan da yok, bilgi paylaşan da yok." dedi.

İşte Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı programdaki sözleri..

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.