Bütçeden haberi yok!

Bütçeden haberi yok!
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun önceki gün Meclis'te ‘Sıfır borçlu belediye bırakacağım” sözlerine ithafen konuşan AK Partili Halit Cebeci, “Başkanımızın meclise sunulan bütçeden haberi yok." dedi

Bakırköy Belediye Meclisi’nin ocak ayı ikinci birleşiminde gündem dışı söz alan AK Partili Halit Cebeci, bir önceki gün Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun “Borçsuz bir belediye devredeceğim” sözlerini değerlendirdi. Belediye Meclisi'ne sunulan bütçeden Başkan Kerimoğlu’nun haberdar olmadığını söyleyen Cebeci, “Bütçe tutturma oranı yüzde 50’yi geçmeyen, 500-600 milyon gelir elde edilmesi mümkün olan bir bütçede 562 milyon bir kaynağın unutulmuş olması veya sonradan aklınıza gelmesi şaşkınlık verici. Her ne sebeple aklınıza geldiğini de az çok tahmin ediyoruz ama bu şekilde bir ek bütçe getirmiş olması Başkanımız Sayın Bülent Kerimoğlu'nun kürsüden yapmış olduğu konuşmada gerçekleri bilmeden veya bildiği gerçekleri saklayarak konuştuğu fikrini bizde uyanmıştır” dedi.

Borç görünmüyor

Cebeci’ye cevap veren Taşkın Toprak ise bütçeye baktığı zaman öyle bir borcu göremediğini, bütçede bunun görünmeyeceğini söyledi. Bundan 2 ay önce yeni belediye hizmet binasının C Blok’uyla ilgili Maliye Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda görüşmeler yapıldığını ve buradan da bir gelir elde edileceğini ifade ederek, bu durumun da bütçeden sonra gelişen bir olay olduğunu belirterek, ek bütçenin bundan kaynaklandığını belirtti. Yakın tarihte asgari ücrete yüzde 49, emekliye yüzde 38, vergi ve harçlara yüzde 56, köprülere yüzde 76 zam yapıldığını belirten Toprak, sendikalarla yapılan toplu görüşmelerdeki ücretlerin de Cumhurbaşkanı’na yapılan zam kadar olduğunu belirtti. Kendilerinin hesapladığı zammın asgari ücrete gelecek zamdan fazla olduğunu belirten Toprak, gelir ve giderlerde artış olduğu için ek bütçe taleplerinin de bundan kaynaklandığını ifade etti.

Unutmuşsunuz!

Konuların farklı olduğunu, yapılan bütçenin zamlarla bir ilgisi olmadığını söyleyen Halit Cebeci, “Yanlış hesap yapmışsınız veya bir takım gelirlerinizi bir şekilde unutmuşsunuz. Saklamışsınız demek istemiyorum, unutmuşsunuz. Dolayısıyla burada şimdi ek bir bütçe getirmişsiniz. Burada asgari ücrete yapılan zamla getirmiş olduğunuz 562 milyon liralık hatayı açıklamaya çalışmanızı da ibretle izliyorum. Şöyle de bir şey var. Gelen gelirden sonra sıfır borç dediğinize göre yani siz bu bahsedilen 562 milyon liradan sonra sıfır borç dediğinize göre demek ki belediyenin borcu varmış” dedi.

kerimoglu-meclis-konusmasi.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.