İrade nöbeti devam ediyor!

İrade nöbeti devam ediyor!
Bir grup seçmen, partilerinin karar vericilerine seslenerek, “Bakırköylülerin ruhunu iyileştirecek, hakkını hukukunu koruyup Bakırköy’ü geleceğe taşıyacak, marka değerini yükseltecek, bilgili, tecrübeli ve liyakatlı yerel bir aday istiyoruz" dedi.

Her Cumartesi Özgürlük Meydanı’nda toplanarak bir araya gelen seçmenler, basın açıklaması öncesi günlük nüfusu bir milyon olan alanda vatandaşlara seslendi. Açıklama öncesi konuşan Diren Bakırköy Çamlık Platformu Kurucularından Nail Arın, Bakırköylü Başkan tarifi yaparak, "İsteğimiz çok basit ve aslında profil belli. İncirli Caddesi’nden aşağıya inecek, esnafa merhaba diyecek, çarşı camiye gidecek, halkı selamlayacak, karşısında köftesini yiyecek, çorbasını içecek, Bakırköy Spor’un maçına gidecek, Yeşilköy sahile gidip çay içecek çok basit bir başkan istiyoruz. Bizden olacak, bizim gibi olacak. Seçim zamanı bittiğinde bavulunu toplayıp buradan defolup gitmeyecek" dedi.

Her şey Bakırköy için

Dürüst, namuslu, erdemli bir başkan adayı talep ettiklerini ifade eden Nail Arın’la birlikte meydanda toplananlar, Bakırköy’ün kaybedilen değerlerini geri kazandıracak bir başkan istediklerini belirterek, “Atama başkan istemiyoruz” şeklinde slogan attı. Her şeyin Bakırköy için olduğunu söyleyen Bakırköylü Necmi Kaynarca, “Bu buluşma bölen değil birleştiren olmak için, siyaseti istismar eden anlayışa izin vermemek için, yarının bu günden daha geriye gitmesine izin vermemek için, aklımızla alay edilmemesi için yapılan bir eylemdir. Bir şey yapmak için, bir şey olmak için bir yerlerde duranlardan ayrışmak için sadece ve sadece gelecek nesillere tarihi ve kültürüyle yaşanabilir bir Bakırköy için yapılan bir eylemdir ve aday belirleninceye kadar devam edecektir” dedi.

Zengin olanlara itiraz var

Meydanda konuşan Meclis üyesi aday adayı İsmail Dumlu oldu. Aday adayı olmak için mahallelinin kendi aralarında para topladığını, halkın adayı olarak alanda yer aldığını belirten Dumlu, amacının meclis üyesi olmaktan ziyade Bakırköy’ün kaybolan değerlerini kazandıracak Bakırköylü ruhunu taşıyan bir yönetimin görev alması olduğunu belirtti. Dumlu, “Bizim huzur evimiz var ama kış ortasında yaşlılarımızı ağlaya ağlaya başka illere gönderdiler ve huzur evimizi kapattılar. Bizim Zeytinlik Halk Pazarımız vardı. Yürütmeyi durdurma kararına karşılık, bayram arefesinde esnafın başına dükkanlarını yıktılar, alanı da atıl halde bıraktılar. Bakırköy Spor Kulübümüz vardır hepimizin anılarıyla beraber yıktılar, üstüne bir işçimiz hayatını kaybetti. Bizim Bakırköy’de siyaset yapıp zengin olanlara itirazımız var. Bakırköyü talan edenlere itirazımız var. Bakırköylü ruhunu bilen, değerlerini koruyan Bakırköylü Belediye başkanı ve Meclis üyeleri istiyoruz” dedi.

kutu.jpeg

BİZE DAYATILAN ADAYI SEÇMEK İSTEMİYORUZ

Alkışlar ve sloganlarla devam eden eylemde katılımcılar adına basın açıklamasını okuyan Necmi Kaynarca, tarihi, kültürel zenginlikleri ve aktif toplum yapısıyla bilinen bir ilçe olan Bakırköy’ün, ne yazık ki yereli tanımayan, sokaklarını bilmeyen, Bakırköylünün derdiyle dertlenmeyen ve Bakırköylülük ruhunu anlayamayan yöneticiler yüzünden her gün biraz daha geriye gittiğini belirterek, “Bizler Cumhuriyet ilkelerine sevdalı Bakırköy seçmenleri olarak artık bize dayatılanı seçmek istemiyoruz” dedi. Bakırköy'ün geleceğine dair alınan kararlarda kendilerinin de söz hakkı olmasını istediklerini belirten Kaynarca, “Bakırköy'de emeği olan, liyakatlı, vizyonlu, Bakırköyün değerlerine sahip çıkan, dokusuna hakim, kamu alanlarını koruyacak ve en önemlisi halkın sesine kulak verecek yerel bir başkan istemek bizim en doğal hakkımızdır” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.