Kış aylarında İstanbul’da gezilecek yerler

2024’ün ilk günlerine oldukça güneşli ve ılıman bir hafta ile başladık. Aslında genel olarak son yıllarda İstanbul oldukça sıcak geçiyor. Hafta sonu ya da güzel havayı fırsat bilip gezmeyi düşünen için özellikle “kış aylarında İstanbul’da gezilecek yerler” nereler? Kış aylarında neler yapılabilir? İşte bu gibi soruların yanıtını birkaç tavsiye ile sizleri aktarmak istiyorum..

belgrad-ormani.webp
Belgrad Ormanı

Park ve Açık Alanlar

İlk olarak güzel havada yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri yürüyüş ve tabiat parkları olur. Megakentte bu konuda oldukça iyi yerler mevcut. Kemerburgaz’da bulunan Belgrad Ormanları, Sarıyer sınırlarında bulunan Turkcell Platinum Park hem doğa ile iç içe olabileceğiniz, çocuklu aileler içinde son derece uygun bir lokasyon olacaktır. Bunlara ek olarak Atatürk Arboretumu, Şile Saklıgöl, Darlık Barajı çevresinde trekking, kamp ve ATV turları yapabilir, Polonezköy, Aydos Gölü ve Ormanı, Çatalca Çilingoz Tabiat Parkı, yine Çatalca ve Silivri sınırlarında olan Danamandıra Gölü ve Tabiat Parkı da hem nilüfer çiçeklerinin eşsiz manzarası, sazlıklar ve göçmen kuşların bulunduğu sakin ve keyifli vakit geçirebileceğiniz yerler arasındadır. Özellikle Çatalca sınırlarında gezinti yapmayı düşünenler için ise İnceğiz Mağaralarını da görmenizi tavsiye ederim.

danamandira-tabiat-parki-iskele-golu.webp
Danamandıra Gölü ve Tabiat Parkı

Biraz şehir içinde olmak isteyenler için ise Emirgan Korusu, Fethipaşa Korusu, Otağtepe Korusu, Küçük Çamlıca Korusu, Mihrabat Korusu, Hidiv Kasrı Korusu, Naile Sultan Korusu, Nakkaştepe Millet Bahçesi, Gülhane Parkı, Sultanahmet, Yıldız Parkı, Anadolu Hisarı gibi hem doğaya hem de şehrin dinamiğinden biraz uzak mekanları tercih edebilirsiniz.

Tarihi ve turistik yerler

İstanbul denince akla ilk gelen şey tarihi yerler ve turistik gezi alanları olur. Yerli turistler için ya da megakentte yaşayıp da tarihsel yolculuğa çıkmak isteyenlere ise Eminönü Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı, Galata Kulesi, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya, Süleymaniye, Topkapı Sarayı ve Fatih ilçelerinde yer alan çok sayıda müzeler mevcuttur. Bunlara ek olarak Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi, Beşiktaş, Ortaköy, Dolmabahçe Sarayı, Çırağan Sarayı, İstanbul Deniz Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Rahmi Koç Müzesi, Miniatürk, Pera Müzesi, İstanbul Modern Sanat Müzesi, Sakıp Sabancı Müzesi, Pierre Loti Tepesi, Yedikule Zindanları, Panorama 1453, Florya Deniz Köşkü, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Barış Manço Müze Evi, Oyuncak Müzesi, Müze Gazhane, Kanlıca, Kuzguncuk ve Balat gibi daha pek çok alternatifi olan tarihi ve turistik geziler yapabileceğiniz yerler mevcuttur.

kuzguncuk.webp
Üsküdar/ Kuzguncuk

Sahiller

Her bir tarafı deniz olan İstanbul’da en güzel alternatif tabii ki sahil şeritleri oluyor. Sahil şeridi deyince ilk akla gelen yerlerden biri tabii ki Bebek, Beşiktaş civarı ve boğaz turları akla gelir. Bunun haricinde Kız Kulesi, Kadıköy Caddebostan sahili, Moda sahili ve iskelesi, Üsküdar Çengelköy sahili ve civarı, Kireçburnu Sahili, Garipçe, Kilyos, Kanlıca, Anadolukavağı, Yeşilköy Florya sahilleri, Şile Ağva, Riva ve tabii ki Adalar (Büyükada, Kınalıada, Heybeliada civarı) İstanbul denince mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken sahil noktalarıdır.

kitalararasi-yuzme-yarisi-dha-2095750.jpg

Mümkün oldukça hem farklı hem de bilinen kış aylarında gezilebilecek İstanbul lokasyonlarını sizler için paylaştım. Yukarıdaki birçok noktayı gezip görmüş biri olarak kesinlikle sizlerinde deneyimlemesini şiddetle tavsiye ederim.

Sevgilerimle..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihan Konyalı Arşivi