Siverek'te gölette kaybolan iki genci arama kurtarma çalışmaları yeniden başladı

Siverek'te gölette kaybolan iki genci arama kurtarma çalışmaları yeniden başladı
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, bir gölette balık tutmak amacıyla açıldıktan sonra teknelerinin alabora olmasıyla suda kaybolan 2 genci arama kurtarma çalışmaları tekrar başlatıldı.

Sulama göletine balık tutmaya giden 19 yaşındaki Jiyan Kendiş, 25 yaşındaki Mahmut Kendiş ve 22 yaşındaki Ahmet Mendeş, rüzgar nedeniyle teknelerinin alabora olması sonucu suya düştü. Mahmut Kendiş, yüzerek kendini kurtarırken, Jiyan Kendiş ile Ahmet Mendeş suda kayboldu.

İhbar üzerine su altı arama ekipleri gölete gelerek kaybolan iki genç için arama kurtarma çalışması başlattı. Ancak Çarşamba günü havanın kararması ve rüzgar sebebiyle çalışmalara ara verildi.

Perşembe sabahı yeniden başlatılan arama kurtarma çalışmalarında, Adıyaman ve Diyarbakır'dan gelen polis ve jandarma ekiplerine bağlı dalgıçlar, henüz iki genci bulamadı.

Gölet kıyısında iki gencin ailesi çalışmaları yakından seyrederken, Siverek Kaymakamı Hasan Olgun ve Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, aileyi teselli etti.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, gençlerin bulunması için seferber olunduğunu belirterek, "Acımız büyük, yüreğimiz yanıyor ve gençlerin bulunması için devletimizin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Temennimiz bir an önce gençlerimize ulaşmak. Acılı aileleri bekliyor ve bizler de ekiplerimizle buradayız” dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.