SMS Nedir? TDK Sözlük'e Göre SMS'in Anlamı Nedir?

SMS Nedir? TDK Sözlük'e Göre SMS'in Anlamı Nedir?
 DAMGA Editörü
Her gün milyonlarca insanın kullandığı ancak tam anlamını bilmediği SMS, TDK tarafından değerlendirildi ve farklı bir isim olarak karşımıza çıkacak. Peki, SMS Nedir? TDK Sözlük'e Göre SMS'in Anlamı Nedir? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Türkiye'de ve dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılan SMS, son zamanlarda popülerliğini kaybetse de tercih olmayı sürdürüyor. Ayrıca birçok iletişim de yine bu yolla gerçekleştirilebiliyor. Zaman zamna istenmeyen kişilerden gelse de hayatımızın bir parçası olan bu kelimenin anlamını birçok kişi bilmiyor ve internette araştırarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, SMS Nedir? TDK Sözlük'e Göre SMS'in Anlamı Nedir? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

google-rcs-hizmeti-nedir-9.webp

SMS Nedir?

İlk olarak SMS, İngilizce bir kaç kelimenin kısaltılmışı olarak literatüre dahil edilmiştir. Uzun hali, Short Message Service'dir. Anlamı da Kısa mesaj servisidir. 160 karakterden oluşmasından dolayı bu isim verilmiştir. 2G'den başlayan ve bugüne kadar gelen kısa mesaj, sadece yazı içermektedir. Eğer multimedya içerikleri (resim veya müzik) eklenirse bunun adı MMS olarak değişmektedir.

illegal-bahis-sitelerinin-yeni-yontemi-sinif-0-mesaji-1660467498-783.webp

TDK'ya göre SMS Nedir?

Dilimizde her ne kadar kendi adıyla ilk günkü gibi kalsa da TDK tarafından ismi yeniden değerlendirilmiştir ve özüne de saık kalınmıştır. Türkçe Dil Kurumu'na göre SMS'in yeni adı kısa bilgi olarak belirlendi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.