Ucuz bilet nasıl alınır? Dikkat edilmesi gereken hususlar

Ucuz bilet nasıl alınır? Dikkat edilmesi gereken hususlar
Yılın yorgunluğunu atmak, keyifli birkaç gün geçirmek ve yeni yerler görmek isteyenler bilet araştırması yapıyor ancak çoğu zaman yüksek fiyatlarla karşılaşıyor. Bilhassa yurt dışına gidecek olan okuyucularımız için hazırladığımız haberimizde ucuz bilet nasıl alınır? sorusunu yanıtlayacağız.

Dövizin yükselmesiyle birlikte yukarı doğru ivme alan bilet fiyatları cepleri yakıyor. Havayolu şirketleri müşterilerini çekebilmek adına çeşitli kampanyalar yürütse de belirli bir seviyenin altına inemiyorlar. Bu hususta seyahat etmek isteyenler de ucuz bilet nasıl alınır? sorusunu sorarak yanıt aramaya çalışıyor. Bazı riskleri olsa da düşük fiyatlı biletler almanıza rehber olabilecek bir haber sizlerle.
 

 Seyahat tarihinizi uzun bir süre önceden belirleyin

Uçak biletinizi ucuz almak istiyorsanız en çok dikkat etmeniz gereken konuların başındayız. Hava yolu şirketleri genelde 11 ay öncesinden açtıkları bilet talepleriyle erkenden müşteri toplamaya başlar. Bu sebeple hazır kontenjanlar da boş durumda iken ucuz uçak bileti almak için büyük fırsat. İş durumunuzu da planlayıp dilediğiniz yere düşük fiyatla gidebilirsiniz.


 Son dakika biletlerini takip edin

Bir önceki maddede uzun bir süre varken biletinizi alın dedik ancak son dakika uçak biletleri de bir hayli avantajlı oluyor. Son ana kadar takip edilen ve 'Last minute' adı verilen biletler için normal fiyatlardan çok daha düşük ücret ödeyerek seyahat edebilirsiniz.


 Karşılaştırma yapın

Uçak bileti satın almak istiyorsanız eğer tek bir yer ile sınırlı kalmayın. X firmasından alabileceğiniz fiyatı farklı bir şirket için daha ucuz ya da pahalıya görebilirsiniz. Bunun için en az 3-4 havayolu şirketi veya bilet satan internet sitesinden görüntüleme yaparak karşılaştırma yoluna gidin.


 Ucuz havaalanlarına gidin

Nasıl ki Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında geliş ücretlerinde fiyat farkı varsa yurt dışında da aynı durum söz konusu. Ülkelere göre farklılık gösteren uçuş fiyatlarında havaalanı da büyük etken.


 Sosyal medyada takip edin

Birçok firma çeşitli kampanyalar dahilinde takipçilerine ücretsiz ya da indirimli bilet hediye ediyor. Bu da işinize gelebilecek durumlardan bir tanesi. Bir yurt dışı gidiş dönüş bileti güzel olmaz mı?


 Mail adresinizle abone olun

Biletinizi ucuza getirebilmenin alternatif yollarından bir tanesi de abonelik. Firmaların kampanyalarını takip edebilir, son dakika haberleriyle fiyatlardan haberdar olabilir ve düşük ücretle yurt dışı seyahati yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.