Uzun yaşamın sırrı! D vitamini yönünden oldukça zengin! Ömrü 10 yıl uzatıyor! Kırmızı etin yerine geçebilecek tek gıda!

Uzun yaşamın sırrı! D vitamini yönünden oldukça zengin! Ömrü 10 yıl uzatıyor! Kırmızı etin yerine geçebilecek tek gıda!
Sağlık ve uzun bir yaşamın sırrı doğru kaynaklardan beslenmekten geçiyor. Uzmanlar ise bir gıdaya dikkat çekti. D vitamini yönünden zengin bu gıda adeta ömrü uzatıyor!

Vücudun en çok ihtiyaç duyduğu ve sınırlı kaynaklardan karşıladığı D vitamini, bilhassa kemik sağlığı açısından oldukça önemli. Çok daha güçlü ve dirençli olmayı sağlayan D vitamininin eksik olması halinde ciddi sağlık sorunları ortaya çıkacaktır.

D vitamini yönünden zengin olan besinler arasından ise doğru tercihler yaparak günlük belirli miktarda tüketilmesinin çok daha sağlıklı bir yaşam için şart olduğu aktarıldı. Yaşam kalitesinin artırılması için uzmanlar bu gıdaların tüketilmesini öneriyor.

KANSER TEDAVİSİNDE DE KULLANILIYOR!

İyi bir lif ve protein kaynağı olan bu mucizevi gıda aynı zamanda sağlıklı kilo almayı destekliyor. Yüksek yap oranına rağmen kolesterol içermemesi de diyabetten koruyor. İçeriğinde yer alan antioksidanlar sayesinde serbest radikaller etkisiz hale geliyor Kanserin başlama sürecini yavaşlatarak ve kanser tedavi sürecinde kullanımı faydalı bir besin olarak da değerlendiriliyor.

UYKU VE SİNDİRİM SORUNLARINA İYİ GELİYOR!

Metabolizmanın düzenlenerek uyku sorunlarının da giderilmesine yardımcı olan soya fasulyesi, içinde yer alan yüksek magnezyum sayesinde uyku kalitesini de artırmaktadır. Ayrıca lif kaynağı olarak sindirimi hızlandıran soya fasulyesi, huzursuz bağırsaklara da iyi gelmektedir.

CİLT SORUNLARINDA ETKİLİDİR!

Soya fasulyesinin cilde olan faydaları ise yine sık tercih edilmesinde etkili oluyor. Cilt lekelerinden kırışıklıklara kadar birçok cilt sorununa karşı soya fasulyesi yağı ciddi faydalar sunuyor.

SOYA FASULYESİNİN DİĞER FAYDALARI NELERDİR?

Soya fasulyesinin faydaları arasında daha pek çok farklı unsur sayılmaktadır. İçeriğinde sekiz önemli aminoasidi içeren tek besin olan soya fasulyesi, sahip olduğu protein değeri ve B1 vitamini ile kırmızı etin en büyük rakiplerinden biri olmayı da başarıyor. Son derece güçlü bir lif ve protein kaynağı olan soya fasulyesi, uyku sorunlarından kansere, cilt problemlerinden sindirime kadar birçok konuda insan sağlığını destekliyor. D vitamini açısından da faydalı sonuçlar sağlıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.