Yaz geldi karpuz sezonu açıldı! İşte iyi sulu, tatlı ve az çekirdekli karpuz seçmenin püf noktaları…

Yaz geldi karpuz sezonu açıldı! İşte iyi sulu, tatlı ve az çekirdekli karpuz seçmenin püf noktaları…
Pek çok kişinin zorlandığı iyi karpuz seçmenin püf noktalarını sizler için bir araya getirdik…

Fatma Müge Yücetürk - Sıcak yaz günlerinin en çok tüketilen meyveleri arasında yer alan karpuzu seçmek pek çok kişi için zorlu bir mücadele olabiliyor. Peki iyi karpuz nasıl seçilir? Karpuz seçerken nelere dikkat etmek gerekir? İşte en leziz karpuzları sofranıza getirmenin sırları…

Yaz aylarında sofralarda yerini alan soğuk karpuzun sulu ve tatlı olanın seçmek aslında çok kolay! Bu 6 maddeye dikkat ederek en güzel karpuzu seçebilir, masalarınıza taşıyarak ailenize ve misafirlerinize lezzet dolu anlar yaşatabilirsiniz.

Doğru karpuz seçmenin püf noktaları

1- Ebatı: Her ne kadar muhafaza etmesi daha zor olsa da diğerlerine göre daha büyük boyuta sahip olan karpuzların lezzeti her zaman daha fazla olur.

2- Elle vurarak kontrol etmek: Karpuz seçerken en çok kullanılan yöntemlerden biri elle vurmak oluyor. Seçtiğiniz karpuza vurduğunuzda eğer dolu bir ses çıkıyorsa karpuz lezzetledir. Ancak elle vurduğunuzda ses çıkmıyorsa başka bir karpuz seçmeniz tavsiye edilir.

3- Karpuzun dışını incelemek: İyi karpuz seçerken çizgilerine bakarak da karar verebilirsiniz. Kapuzun dış kabuğu ne kadar koyu yeşil olursa karpuz o kadar lezzetli çıkar. Karpuzun diğer çizgilerinin renkleri ise açık sarı olması gerekmektedir. Öte yandan mat olan karpuzlar, parlak olanlara göre daha olgunlaşmış ve lezzetli olur.

4- Lekelere dikkat: Karpuzun dışında sarı lekeler olan karpuzlara yönelebilirsiniz. Bu durum karpuzun tarlada daha uzun süre kaldığına ve böylece daha çok lezzetlendiğine işaret eder. Eğer lekeler beyaza yakınsa tam tersi bir durum olduğunu gösterir.

5- Şekil önemli mi?: Karpuz alırken şekli düzgün olanlara yönelerek daha olgun bir karpuz seçebilirsiniz. Oval yerine tam yuvarlak karpuzlar daha lezzetli olabilir. Öte yandan sulu karpuzlar daha oval şekle sahip olurken, tatlı karpuzlar ise yuvarlak olur. Seçiminizi buna göre yapabilirsiniz.

6- Sap kontrolü: Doğru karpuz seçmenin püf noktalarından birisi de sapının rengidir. Karpuzun sapı yeşilse bu olgunlaşmadığına işaret ederken, sarı veya kahverengi karpuz sapları ise karpuzun iyi olduğunu gösterir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.