Zinco şurup ne kadar süre kullanılmalı, bebeklerde kullanılır mı?

Zinco şurup ne kadar süre kullanılmalı, bebeklerde kullanılır mı?
Çocukluktan yetişkinliğe kadar yeterli miktarda çinko takviyesi yapılmalıdır. Beslenmenize dikkat etseniz bile bazı durumlarda çinko düzeyi yeterli olmayabilir.Bu duruma birçok faktör neden olabilir.

Çinko eksikliğinin vitamin takviyesi ile düzeltilmesi gerekir. Çinko şurubu, çinko eksikliği olan bebekler ve küçük çocuklar için doktorlar tarafından reçete edilmektedir. İçeriğimizde Zinco şurubu kullanmış kişilerin yorumlarını ve deneyimlerini ele aldık.

Zinco şurup ne kadar süre kullanılmalı

Çinko şurubu çocuklar ve bebekler için tavsiye edilir. Bu ilaç çinko eksikliğinin tedavisinde çok etkilidir. Bu nedenle önerilen günlük doz ve kullanım süresini aşmayınız. Genel olarak gün içerisinde 20 mg tüketilmesi tavsiye edilir. 20 mg'ın üzerindeki dozları almamalısınız. Ayrıca 6 aydan büyük çocuklarda en fazla bir hafta kullanmalısınız. Bir hafta sonra doktorunuza görünmeli ve gerekli tetkikleri yaptırmalısınız. Çinko şurup uzun süre kullanıldığında bakır eksikliği ortaya çıkabilir. Uygun bulunması halinde tekrar kullanılabilir.

Zinco şurup bebeklerde nasıl kullanılır

Çinko şurubu, bebeklerde ve küçük çocuklarda çinko eksikliğini gidermek için uzmanların tavsiyesi üzerine kullanılan bir ilaç olarak değerlendiriliyor. Şurup 66 mg çinko sülfat içerir. Bu sayede çocuklarda ve bebeklerde çinko eksikliği tedavi edilmiş olacaktır. 7 aydan küçük çocuklarda asla kullanmayınız. Bu şurubu yemek sırasında mutlaka tüketmelisiniz. Eğer doktorunuz bir dozaj önermediyse aşağıdaki dozajı takip edebilirsiniz.

  • 7 ile 12 ay arasında 0.5 ml,
  • 1 ile 3 yaş 0.5 ile 1 ml,
  • 4 ile 8 yaş arasında ise 1.5 ml ile 2 ml,
  • 9 ile 13 yaş arasında ise 2.5 ile 3 ml,
  • 14 ile 18 yaş arasında ise 3 ile 5 ml,
  • Yetişkinlerde ise 5 ile 6 ml şeklinde kullanılması gerekir.

Zinco şurup uyku yapar mı?

Saç dökülmesi, kilo kaybı gibi sorunlar çinko eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Bu sorunları ortadan kaldırmak için vücuda çinko takviyesi yapılması gerekir. Bu nedenle Zinco şurubu kullanılmaktadır. Zinco şurup kullanımının yan etkileri arasında uyku sorunları yer almamaktadır. Ancak bazı kişiler Zinco şurubu aldıktan sonra baş dönmesi, yorgunluk ve halsizlik yaşayabilir.

Dinlenme ihtiyacı arttıkça uyuşukluk ortaya çıkabilir. Normalden daha fazla uyumaya başlıyorsanız ve bu sorun devam ediyorsa konuyu doktorunuza danışmalısınız.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.