Anne usulü sütlaç tarifi : Bir yiyen bir de yemeyen pişman!

Anne usulü sütlaç tarifi : Bir yiyen bir de yemeyen pişman!
Anne usulü sütlaç yapmak göründüğü kadar zor değil. Tarifin inceliklerini bilmek yeterli. Bu haberimizde annelerin anne usulü sütlaç tarifini paylaşacağız.

Sütlaç, süt, pirinç, şeker ve vanilya gibi malzemelerin kaynatılmasıyla hazırlanan Türk mutfağının eşsiz bir tatlısıdır. Genellikle ızgara yapılır ve üzerine tarçın serpilerek servis edilir. Sıcak ya da soğuk yenebilen Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir.

maxresdefault-1-1690191380.webp

ANNE USULÜ SÜTLAÇ TARİFİ MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 2 çay bardağı pirinç

ANNE USULÜ SÜTLAÇ TARİFİ YAPILIŞI

Pirinci yıkayın, derin bir tencereye alın, 1 su bardağı soğuk su ekleyin, kaynatın. Pirinç ve su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Pirinçler suyunu çekip yumuşayınca sütü ekleyin ve yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Dibine yapışmaması için ara ara karıştırın. Süt kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. 20 dakika sonra tencereye şeker ve vanilyayı ekleyip 5 dakika karıştırarak pişirip ocaktan alın. Sütlaçları kuplara paylaştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Oda sıcaklığındaki pirinç keklerini soğuması için buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra üzerine tarçın serperek servis yapın.

Afiyet olsun..

İlgili Haberler

Kaynak:Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.