Arap Mutfağı'nın En Sevilen Mezesini Hiç Böyle Denemiş Miydiniz?

Arap Mutfağı'nın En Sevilen Mezesini Hiç Böyle Denemiş Miydiniz?
Bugünkü yemek tarifimizde yaz aylarında özellikle oldukça tüketilen meze tarifi ile geldik.

Bugünkü yemek tarifimizde aslında herkesin bildiği fakat birçok çeşidi olan her yörenin kendine has uyarlamasıyla çok sevilen bir lezzet ile karşınızdayız. Arap mutfağında oldukça yapılan ülkemizde de özellikle Hatay ve Mersin'de oldukça yapılan ve meşhur mezesi Humus ile geldik. Bu tarif orijinal hali ve en çok sevilen meze türüdür. Bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.

Orijinal Humus için Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut (250 g)
  • 1 tatlı kaşığı karbonat (arzuya göre)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet limon
  • 1/2 su bardağı tahin (90-100 ml)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Süslemek için

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı nohut

Orijinal Humus Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak önceden nohutları ıslatın ve haşlayın.
  2. Nohutlar iyice pişirin.
  3. Tahin, zeytinyağı, limon ve tuzu bir kasede güzelce çırpın.
  4. İçine limon suyu ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyin.
  5. mutfak robotundan nohut ve tahinli karışımı çekin.
  6. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar bu işleme devam edin.
  7. Çok katılaşma olursa su ya da zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
  8. Servis için tabağa alın.
  9. Süslemek için isterseniz 1 kaşık nohut, zeytinyağ ve toz biber gezdirebilirsiniz.
  10. Şimdiden afiyet olsun.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan Konyalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.