Erzurum'a Ait Yazın En Sevilen Ve En Hafif Yemeğinin Yapılışını Öğrenmek İster Misiniz?

Erzurum'a Ait Yazın En Sevilen Ve En Hafif Yemeğinin Yapılışını Öğrenmek İster Misiniz?
Bugünkü yemek tarifimizde yazın ev sevilen ve en tercih edilen bir lezzeti kolay yapılışını aktaracağız.

Yaz aylarında birçok kişi sıcak olan mutfaklara pek girmek istemiyor. Bu yemek tarifimizde hem pratik, yapımı çok kolay ve içinizi serinletecek "ne yemek yapsam" derdine son verecek bu tarifimizi mutlaka deneyin. Hazırsanız Erzurum'a ait olan Ayran Aşı Çorbası için malzemeler;

  • 1 Su Bardağı Buğday
  • 1 Su Bardağı Nohut
  • 250 gr Süzme Yoğurt
  • 250 gr Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Su
  • Tuz
  • Dereotu
  • Buz

Ayran Aşı Çorbası Hazırlanışı

  1. 1'er su bardağı nohut ve buğdayı bir tencerede ayrı ayrı pişirin.
  2. 250 gr süzme yoğurt ve normal yoğurdu tuz ile iyice çırpın.
  3. 1 su bardağı su ilave edin.
  4. Soğumuş olan buğday ve nohutu ekleyip karıştırın.
  5. Süslemek için de dereotu ekleyip nohut ve buğdayı ezmeden karıştırıp içerisine buz parçaları atın ya da buzdolabına alın.
  6. Afiyet olsun.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.