Özellikle O Hastalığın Devası Bu Sebzede Saklı

Özellikle O Hastalığın Devası Bu Sebzede Saklı
Bugünkü yemek tarifimizde yaz mevsiminde yetişen ve özellikle son zamanlarda artan o hastalığın önüne geçebilmek için bu sebzeyi mutlaka tüketmeniz gerekiyor. İşte herkesin merak ettiği o sebzenin faydaları ile birlikte merak edilenler haberimizde..

Her sebzenin vitamini ve tadı mevsiminde saklıdır. Özellikle faydalarından yararlanabilmek ve şifalanmak açısından zamanında tüketmek son derece önemlidir. Bu haberimizde yaz sebzelerinden biri olan baklanın faydalarını duyunca inanamayacak ve özellikle o hastalığın tek çaresi olduğunu öğrenince evlerinden eksik etmek istemeyeceksiniz. Hazırsanız baklanın faydalarını ve zeytinyağlı bakla tarifimizin detaylarını öğrenmek için haberimize göz atın.

Baklanın Faydaları Nelerdir?

  • Parkinson hastalığını önler.
  • Cilt sağlığını korumaya yardımcıdır.
  • Doğal depamin kaynağıdır.
  • Bağırsak hareketlerinin artmasını sağlar.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • El titremesi gibi sorunlara karşı tüketilmesi tavsiye edilir.
  • Böbrek fonksiyonlarını düzenler.
  • Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir.
  • Kötü kolestrolü düşürür.

Zeytinyağlı Bakla için Malzemeler

  • 500 g iç bakla
  • 1 havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı un
  • Birkaç dal dereotu


Zeytinyağlı Bakla Yapılışı

  1. Baklaları ilk olarak tuzlu su dolu bir suyun içerisinde yaklaşık yarım saniye haşlayın.
  2. Sonrasında soğuk su ile şoklayın.
  3. Şoklama işleminde amaç baklaların diri ve canlı yeşil renkte görünmesi içindir.
  4. Havuçları dilimleyin ve bir yandan da dereotlarını kıyın.
  5. 1 diş sarımsak ile birlikte dilimlediğiniz havuçları iyice hafif kavurun.
  6. Bir kase ya da bardakta un ile 1 limonun suyunu karıştırın ve o sosu havuçların üzerine ekleyin.
  7. Baklaları da ekledikten sonra 1 çay kaşığı toz şekeri de ilave ederek pişirme işlemini tamamlayın.
  8. Yemek piştikten sonra dereotunu ekleyip servis edebilirsiniz.
  9. Şimdiden afiyet olsun.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan Konyalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.