Artık Sebzeleri Küflenme Yapmadan Çok Kolay Kurutabileceksiniz

Artık Sebzeleri Küflenme Yapmadan Çok Kolay Kurutabileceksiniz
Bugünkü tarif köşemizde evinizde birçok mevsimlik sebzeleri kuruturken en büyük sorun olan küflenme konusunu ele alacağız. Bu yöntemle artık küflenme sorununuz ortadan kalkacak.

Yaz mevsiminde yetişen sebzelerin pazar ve marketlerde yerini almasıyla birçok yemek yapacak olan hanımlar kışlık için hazırlık yapmaya başladı. Bu haberimizde mevsiminde aldığınız bazı sebzelerin kışın nasıl muhafaza edilir. Ya da sebzeler nasıl küflenmeden kurutulur? Bu sorunun yanıtını arayacağız.

Bamya kuruturken nelere dikkat edilmelidir?

Aslında bamya kurutmak basit ama püf noktalarına dikkat edildiği takdirde son derece kolay bir işlemdir. Sadece bamya olarak değil birçok mevsim sebzelerinde bu püf noktalara dikkat ettiğinizde sağlıklı olarak kurutma işlemi yapabileceksiniz.

İlk olarak bamyada dikkat edilmesi gereken ilk konu yıkanması işlemidir.

Yıkayın ve çiçek kısmını temizleyin.

Bamyanın tüylü kısmını ayıklayın ardından bamyalar büyükse bölebilir küçük bamya ise bölmenize gerek yoktur. Bölme işleminde en önemli nokta eşit boylarda olmasıdır.

Kurutma işlemine geldiğinizde ister güneşin olduğu isterseniz de açık ve serin ortamda havadar yerlerde kurutma yapabilirsiniz.

kurutma.webp

Güneş doğrudan temas etmemelidir. Buradaki en büyük püf nokta budur.

Kurutma safhasında ister bir ipe bamyaları iğne yardımıyla geçirin ya da doğrudur temiz bir örtünün üzerine bamyaları sererek de kurutabilirsiniz.

Kuruttuktan sonra bamyaları ister cam kavanozda muhafaza edin ya da ipte kurutma yaptıysanız da öylece kalabilir. Bamyaların tam olarak kurumadığından emin olana kadar kavanozlama işlemini yapmayın.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.