Bu Sırrı Duymayan Kalmasın! Sadece 1 Ürünle Çıtır Çıtır Olacak

Bu Sırrı Duymayan Kalmasın! Sadece 1 Ürünle Çıtır Çıtır Olacak
Bugünkü yemek tarifimizde artık bu sırrı öğrenince yaptığınız yemek çıtır çıtır olacak. Sadece 1 ürünün bu kadar etki edeceğine şaşıracaksınız.

Bir çok ev hanımı özellikle günlerde ya da özel misafirlerini ağırlamak istediğinde tarifleri merak edilsin ve istenilsin ister. Hele ki çıtır çıtır bir börek yaptığınızda sırrını herkes öğrenmek için adeta kapışır. Bu tarifimizde aslında çıtır böreği yapamayanlar ya da çıtır yapacağım derken kurutanlar için öyle bir sır ile geldik ki.. Aslında sadece evinizde olan 1 malzemeyle böreğinizi çıtır çıtır yapmak mümkün. Hazırsanız o sırrı öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin.

Sadece 1 Malzemeyle Çıtır Börek için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • İnstant maya ya da yaş maya
  • 1 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 300 gr ıspanak
  • Beyaz Peynir (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 su bardağı süt
  • Göz kararı su

Üzeri için;

  • Tereyağ ya da zeytinyağ karışımı
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam ya da Çörekotu

Çıtır Börek Yapılışı

  1. İlk önce mayayı aktif etmeniz gerekmektedir. Mayayı yaş olarak tercih ettiyseniz bu işlemi yapın.
  2. İlk olarak sırasıyla maya, şeker, sirke, yumurta akını, zeytinyağ, su ve tuzu katın.
  3. Un oranını azar azar ekleyin ve iyice hamuru yoğurup dinlendirin.
  4. Burada sirkenin görevi böreği çıtır çıtır yapmasıdır. Püf noktası budur.
  5. Dinlenen hamuru bezelere ayırın ve tabak büyüklüğünde açıp üzerini tereyağlı zeytinyağ karışımında yağlayın.
  6. Hamurları açıp yağlama işlemi bittikten sonra 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  7. Bu esnada ıspanakları yıkayın ve doğrayın.
  8. Çiğ olarak bu tarifte kullanacağımız için isterseniz kavurma işlemini yapabilirsiniz.
  9. Ispanakları doğradıktan sonra beyaz peynirle karıştırın ve iç harcınıza biraz tuz ekleyerek hazırlamış olacaksınız.
  10. Hamuru elinize alın ve etrafından çekerek uzata uzata açın ardından ıspanaklı harcı ekleyip rulo halinde sarın.
  11. Bu işlemi hamur bitene kadar devam edin ve tepsiye dizin.
  12. Börekleri tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine kalan yağı ilave edin ve yumurta sarısını ardından susam ve çörekotunu ekleyip fırına atın.
  13. Sonrasında 200 derecelik fırına 25-30 dakika pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.


İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.