Domates'in En Tercih Edilen Halinin Artık En Pratik Sırrı Bulundu

Domates'in En Tercih Edilen Halinin Artık En Pratik Sırrı Bulundu
Domates'in en sevilen halinin özellikle yapımına başlandığı şu günlerde birçok ev hanımı en pratik sırları ve kolay yapılışını oldukça araştırıyor. Bu haberimizde bilinmeyen bütün detayları aktaracağız.

Necdet Oktay Apaydın- Yazın özellikle taze domateslerin hasatının yapılmasıyla birlikte birçok ev hanımı kışlık salça yapma aşamasına geçmiş bulunuyor. Bu haberimizde salça yapılırken nelere dikkat edilmeli ve salçanın yapımında kullanılan en pratik yöntemler nelerdir? Sizlere salça yapımı konusunu masaya yatıracak ve en bilinmeyen sırları aktaracağız.

Salça Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli

Salça yapmak hem çok meşakkatli hem de bir o kadar vakit alan ve yorucu bir işlemdir. Ama ne kadar uğraştırıcı olursa olsun kış ayında yemeklerin içerisine eklendiğinde de o yemeği arşa çıkaracak türden lezzet katar. Bu haberimizde domates salçasını yaparken en pratik ve doğru yöntemleri, bilinmeyen sırları ile tek tek ayrıntılı olarak anlatacağız.

  1. Salça yaparken ilk kural ister domates ister biber salçası yapın ürünleri çok iyi yıkayın.
  2. Aldığınız ürünler çürümüş olmaması ve ne çok yumuşak ne de çok sert olmamasına dikkat edin. Olgun domatesten salça yapılmalıdır.
  3. Salça yapma aşamasında ürünü iyice temizledikten sonra kabuğundan ayırın. Saatlerce kabuklarını soymakla uğraşmak yerine sıcak suyun içerisine 1 dakika domatesleri sıcak suda tutunca kabukları kendiliğinden ayrılacaktır.
  4. Domatesleri 4 parçaya böldükten sonra tencereye alın ve bir mikserde bu domatesleri püre haline getirin ardından ocağa alın.
  5. Kısık derecedeki ocaktan ağır ağır kaynayana kadar hem domatesin suyu buharlaşır hem de domateslerin altı tutmaz ve yanık oluşmaz.
  6. Salça haline gelince sıcak halde kavanozlara ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra ters çevirin ve salçanız hazır şimdiden afiyet olsun.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.