Nohut yediğinizde gaz yapıyorsa böyle birde böyle deneyin gaz sancısından kurtulun!

Nohut yediğinizde gaz yapıyorsa böyle birde böyle deneyin gaz sancısından kurtulun!
Nohut yemeği hepimizin bildiği gibi gaz yapan bir yemektir. Fakat Türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasında da yer almaktadır. Akşam yemeğinde nohut yapmak ama gaz sancısı çekmek istemiyorsanız birde bu tarifle yapmayı deneyin.

Nohut yemeği, yüksek lif içeriği nedeniyle sindirim sisteminde gaz oluşumuna neden olabilir ve bu da sindirimi zorlaştırır.

Ayrıca yeşil fasulyede bulunan doğal oligosakkaritler de gaz yapıcı etkiye sahiptir. Bu nedenle nohut yerken sindirim problemlerinden kaçınmak için ölçülü yemek ve gazlı yiyeceklerden uzak durmak tavsiye edilir.

nohut-tarifi1.webp

NOHUT YEMEĞİ NASIL YAPILMALI ?

İlk olarak, pişirmeden önce nohutu veya kuru fasulyeyi en az 12 saat ıslatmanız gerekir. Ancak ıslatma suyu sıcak değil soğuk olmalıdır. Oda sıcaklığındaki suda ıslattığınız kuru fasulye ve nohutları haşlamadan önce bu ıslatma suyunu dökün.

Tavaya aldığınız nohut veya kuru nohutların üzerine soğuk su dökerek kaynamaya bırakın. Ardından, suya yarım çay bardağı sirke ekleyin ve kaynatın.

Kaynama tamamlanınca suyu dökün ve fasulye veya nohutları pişirmek için bir kenara koyun.

Bu işlemler sayesinde iki besinde de gaz oluşturmaz ve rahatlıkla tüketebilirsiniz. Hem lezzeti hem de faydaları ile herkesin tüketmesi gereken bir besindir. Son zamanlarda birçok restoranda da yer almaya başlayan bu yemekleri evde pişirmek çok daha mantıklı.

Bir restoranda bir tabak yiyebilirken, evde de doyasıya yiyebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.