Kek Yaparken Bu Yöntemi Deneyin, Tarif Almak için Herkes Sıraya Girsin!

Kek Yaparken Bu Yöntemi Deneyin, Tarif Almak için Herkes Sıraya Girsin!
Kabarmayan kek sorununu kökünden çözecek püf noktalarını sizler için bir araya getirdik. İşte keklerinizin her daim kabarması için yapmanız gerekenler…

Cansev Temuçin - Pasta çeşitleri ve tatlı atıştırmalıklar içerisinde en çok tercih edilenlerden biri keklerdir. Her çeşitte olduğu gibi keklerde de bazı püf noktalar oldukça önemlidir. Kek yapanların en çok merak ettiği cevaplardan biri de keklerin kabarması için ne yapmalı sorusunun cevabıdır.

Kabarık Keklerin Püf Noktaları

Harika ve lezzetli kekler yapmak için kekin kabarması için ipuçları bilmek yeterlidir. Öncelikle kullanılacak malzemelerin oda sıcaklığında olması oldukça önemlidir. Kabartma tozu en son eklenmeli ve çok fazla karıştırılmamalıdır.

Aynı zamanda son olarak kek kalıba döküldükten sonra bir kaç kere tezgaha vurarak tam yerleşmesi ve kabarcıkların kalmaması sağlanır. Kek yapılırken yumurta ve un da kısa süre çırpılmamalı ve yeterince köpürene kadar çırpılmalıdır. Bu durumlara uyulduğu takdirde sizler de harika kabarık kekler yapabilirsiniz.

Keklerin Kabarması Neden Önemli?

Kek yapılırken en çok önem verilen konulardan biri kekin kabarık olmasıdır. Bunun önemi ise oldukça merak edilir. Keklerin kabarmasının önemi öncelikle görünüm değildir. Keklerin kabarık görünmesi elbette önemlidir. Ancak kabarık kekler aynı zamanda malzemelerin doğru harmanlanması ve doğru sırayla konulması sayesinde daha lezzetlidir.

Bu yüzden kek yapanlar, özellikle ilk defa deneniyorsa keklerin kabarması için, gerekli ipuçlarını izlemesi yeterli olacaktır. Ayrıca kekin kabarması için ne yapılır sorusunun cevabı uygulanmalıdır. Bu sayede hem leziz hem de şahane görünen kekler sizler de yaparak misafirlerinize sunabilirsiniz. Lezzetinin yanı sıra şahane görünümüyle de görenleri hayran bırakan enfes kekler için siz de basit ipuçlarını uygulayabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.