Meğer Şefler Kabak Çiçeği Dolmasını Böyle Yapıyormuş! İşte Şeflerin Sır Gibi Sakladığı Kabak Çiçeği Dolmasının Püf Noktası..

Meğer Şefler Kabak Çiçeği Dolmasını Böyle Yapıyormuş! İşte Şeflerin Sır Gibi Sakladığı Kabak Çiçeği Dolmasının Püf Noktası..
Bugünkü yemek tarifimizde Kabak Çiçeği Dolması'nın aslında restoranlarda yediğimiz gibi evde yapmanın püf noktalarını ve Şeflerin tarifiyle evde Kabak Çiçeği Dolması'nın en lezzetli halinin tarifini aktaracağız.

Hüsamettin Ozan Aslan- Kabak Çiçeği Dolması özellikle Ege Bölgesi ve Yunan mutfağında sıklıkla kullanılan tatlardan biridir. Özellikle her mutfakta bir takım farklılıklar gözlemlense de genel olarak lezzetine doyum olmayan bir meze ya da atıştırmalık aperatif ürünlerinden biridir. Kabak çiçeğinin genellikle Temmuz ayında çıkması ve bu ayda daha çok tüketildiği bir gerçektir. Peki kabak çiçeği ile ilgili genel bilgileri verdikten sonra işte Şeflerin sır gibi sakladığı o meşhur restoranlarda bayılarak yediğiniz Kabak Çiçeği Dolmasını artık bu tarifle evde kolaylıkla ve restorandakinden hiçbir farkı olmadan rahatlıkla yapabileceksiniz. Mutlaka denemelisiniz.

Kabak Çiçeği Dolması için Malzemeler

  • 25 adet kabak çiçeği
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım bardak sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kabak Çiçeği Dolması Yapılışı

  • İlk önce kabak çiçeklerini açmak için su ile güzelce yıkayın.
  • Suyunu süzün ve kurulama işlemi yapın.
  • Kabak çiçeğinin dikenlerini ve saplarını koparın.
  • Yaprak kısımlarını ve tohum kısmını koparın.
  • Sonrasında ocağa geçip bir tavaya soğanları yemeklik (küp küp) doğrayın ve kavurmaya başlayın.
  • Sonrasında yarım çay bardak kadar zeytinyağı ekleyin.
  • Domatesleri rendeleyin.
  • Dereotu yapraklarını çok ufak şekilde kıyın.
  • Pirinci yıkayın ve süzülmesini bekleyin.
  • Pirinçleri harcın içine ekleyin.
  • Ardından istediğiniz baharatları ya da tarifte geçen karabiber, tuz, kuru nane ve sıcak su ekleyerek kısık ateşte suyu çekilene kadar karıştırarak pişirin.
  • Kıydığınız dereotlarını bu işlemden sonra harca ilave edin.
  • Kabak çiçeklerinin uç kısımlarında bulunan yeşil kısımları yapraklara zarar vermeden çıkartın.
  • Çiçeklerin içerisindeki sarı kısımları alın.
  • Hazırladığınız dolma harcını çiçeklerin iç kısmına yırtılmayacak şekilde çok az koyarak, çiçekleri zedelemeyecek seviyede doldurun.
  • Çiçekleri, üstten içe doğru dikkatlice katlayıp katlanan yer altta kalacak şekilde tencereye dizin.
  • Kalan zeytinyağını tenceredeki dolmaların üzerinde gezdirip, dolmaların yarısına gelecek şekilde ılık su ekleyin.

Püf Nokta !! Aşçılar Kabak Çiçeği Dolması yaparken dibinin pişme esnasında tutmaması için tencerenin tabanına dereotu ve maydanoz saplarını koyarak dolmaların dibinin tutmasını minimuma indiriyorlar.

  • Tencerenin kapağını kapatın ve kabak çiçeği dolmanızı kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  • İsteğinize göre limon dilimleriyle beraber ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.