Pilav dünden kaldıysa sakın yemeyin. Sağlığınız için çok tehlikeli!

Pilav dünden kaldıysa sakın yemeyin. Sağlığınız için çok tehlikeli!
Pilav vazgeçilmez yemeklerin başında gelmesine rağmen tekrar ısıtılınca tehlikeli olabiliyor. Bunun için pilavı aynı gün tüketin ve tekrar ısıtmayın. Peki neden?

Pilav ülkemizin vazgeçilmez yemekleri olmasının yanı sıra bir çok ülkede ana yemeklerinin yanında tüketilen bir lezzet. Ancak sonradan ısıtılarak tüketilen pilav zehirlenmelere yol açabiliyor.

Genel olarak zehirlenme vakalarının tavuktan olması yönünde bir algı oluşmasına rağmen insanlar sade pilavdan da zehirlenibiliyor.

Tüketilebileceğinden fazla pişirilen pilav genelde israf olmasın diye buzdolabında saklanıp ertesi gün yeniden ısıtılıyor. Oysa bu son derece tehlikeli ve ölümcül bir yönden. İnsanlar bu alışkanlığından kendi sağlığı için vazgeçmesi gerekiyor.

Pusula Gazetesi’nde şen alan haberde göre dünden kalan pilavın ısıtılmaması gerektiği bilgisine yer verildi. Bu haberde ısıtılarak tüketilen pilavın insanların zehirleyebileceği ve sağlık açısından tehlikeli olduğu vurgulandı.

PİLAV NEDEN TEKRAR ISITILMAMALI?

Pilav pişirdiniz ancak hepsini tüketemediniz. Kalan pilavı buzdolabında saklayarak ertesi gün tüketmeyi düşünüyorsunuz. Ancak bu pilavı doğru tekniklerle ısıtmadığını zaman zehirlenebilirsiniz. Kuzey Carolina Üniversitesi Gıda Güvenliği Uzmanı Benjamin Chapman’ın yaptığı bir araştırmanın sonucuna göre yeniden ısıtılan pilavlarda bazı mikroplar ölmüyor.

PİLAVI PİŞİRDİĞİNİZ GÜN TÜKETİN

Pişirilen pilav aynı gün içerisinde tüketilmeli ve ertesi gün tüketilmemeli. Uzmanlar sadece pilavın değil ısıtılınca tehlikeli olan diğer besin maddelerini de açıkladı.
İşte tekrar ısıtılmaması gereken besinlerden bazıları; Mantar yemeği, pancar, kereviz, patates, tavuk gibi yemeklerin ısıtılması zehirlenmeye davetiye çıkarıyor. Bu nedenle yiyecekleri aynı gün içerisinde taze olarak tüketip ertesi güne bırakmamak gerekiyor.
Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı sindirim sistemi ve güçlü bağışıklık sistemine sahip olmanız gerekiyor. Bunun için yemeklerinizi taze olarak tüketmeniz büyük önem taşıyor. Bağırsak, mide başta olmak üzere vücut sağlığınız için sağlıklı beslenmeniz gerekiyor. Sağlıklı beslenme için ise taze yemek tüketmek gerekiyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.