Turşu Yaparken Sağlığınızdan Olduğunuzu Biliyor Muydunuz? İşte Bu Hatalarla Hastalıklara Davetiye Çıkarabilirsiniz

Turşu Yaparken Sağlığınızdan Olduğunuzu Biliyor Muydunuz? İşte Bu Hatalarla Hastalıklara Davetiye Çıkarabilirsiniz
Turşu, her evde bulunan ve herkes tarafından sıklıkla tüketilen bir üründür. Peki turşu yaparken sağlığınızı da yaptığınız hatalarla tehlikeye attığınızı biliyor muydunuz? İşte turşu yaparken yapılan hatalar..

Hüsamettin Ozan Aslan- Turşu, her coğrafyada farklılıklar gösteren aslında evrensel bir üründür. Hele ki Türk halkı ile özdeşleşen bu lezzet hemen hemen herkesin evinde tükettiği bir lezzettir. Turşu kurmak bir o kadar kolay olsa da bazı dikkat edilmesi gereken konularla aslında sağlığımızdan edebileceğini daha önce duymuş muydunuz? Bu haberimizde evde turşu hazırlarken yapılan hataları ve dikkat edilmesi gerekenleri derledik.

Turşu Hazırlarken Yapılan Hatalar

Temizlik

İlk olarak her üründe olması istenen temizlik geliyor. İyice yıkamadığınız ürünler bir çok bakteri ve virüsü beraberinde getirir. O yüzden kullancağınız ürünleri sirkeli suda bekletmek iyi bir seçenektir.
Turşu yaparken kullanacağınız şişe veya kabın temizliği de atlanmaması gerekir.

Hava Almaması

Turşu hazırlarken kullandığınız şişe veya kabın hava almaması oldukça önemlidir. Aksi takdirde yaptığınız turşular çabuk bozulur. Turşu yaparken kapakları sıkıca kapatın ve kullanacağınız kavanozun kendi kapağını kullanın.

Suyun Sıcaklık Derecesi
Turşuyu hazırlarken kullanacağınız suyun sıcaklığı da oldukça önemlidir. Kaynatmış olduğunuz suyun turşu yaptığınız tüm malzemelerin üzerini kapatacak şekilde eklemelisiniz. Kullandığınız kavanoz ya da kapda sıcaklığa dayanaklı olmalıdır.

Tuz Miktarı

Turşuyu hazırlarken kullanacağınız tuz miktarı da oldukça etkilidir. Turşunun lezzetini ve turşuda kullanılan ürünün yumuşaklığını koruması için tuz kullanmak olmazsa olmazlardandır. Fakat fazla tuz da turşunuzun kıvamını bozar ve ürünler fazla yumuşayabilir.

Bekleme Zamanı

Yapılan turşunun bekleme süresi de lezzetini nasıl istediğinizle alakalı bir durumdur. Çok ekşi seviyorsanız uzun süre bekletebilir.

İşte bu noktalara dikkat ederseniz sağlıklı ve lezzetli turşular elde edebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.