92 yıllık çınara sahip çıkılsın

92 yıllık çınara sahip çıkılsın
İBB Meclisi CHP Üyeleri Berke Merter ve Muharrem Çatalkay’a hazırladıkları yazılı soru önergeleri ile Sarayburnu’nda 92 yıl önce inşaa edilen Atatürk büstünün son durumunu bir kez daha meclis gündemine taşıdı. CHP'liler, 29 Ekim 2018 tarihinde ki kutlama törenlerinde buranın tören alanı olmasını istedi

Bahçelievler Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi M. Berke Merter yerinde inceleme yaparak fotoğrafladığı, hazırladığı ve meclis başkanlığına sunduğu önergesinde, “2 yıl önce 13 Temmuz 2018 Çarşamba günü yerinde inceleme yaparak fotoğrafladığım ve İBB Meclis Başkanlığına sunduğum “İstanbul Fatih İlçesi Sarayburnu mevkiinde ki Cumhuriyet Türkiye'sinin ilk anıt heykellerinden olan ve 03 Ekim 1926 tarihinde açılışı yapılan 3 metre uzunluğundaki 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk Büstü hakkında' konulu yazılı soru önergesinin üzerinde 26 ay geçmiştir. Önergemde, '03 Ekim 1926 tarihinde açılışı yapılan 3 metre uzunluğundaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk Büstü’nün etrafı açılsın ve yeri büyük bir tören alanına dönüştürülsün' önerimi tekrarlıyorum ve 1,5 ay sonra kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramımız dolayısı ile 29 Ekim 2018 tarihinde buranın tören alanı olmasını arzuluyoruz. Aşağıda yer alan 2 yıl önce 13 Temmuz 2018 Çarşamba günü meclis başkanlığımızı sunduğum yazılı soru önergemizin tekrardan Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz" dedi.

Çevre düzenlemesi yapılsın
CHP’li Muharrem Çatalkaya ise anıtın restorasyonunun hassasiyetle yapılmasını talep edertek, "Çevre düzenlemesi anıtın değerine ve önemine uygun yapılsın. 3 Ekim 1926'da açılışı yapılan anıtın gördüğü zararın giderilmesi, anıtın orijinalinde var olan ancak şimdi yerinde olmayan (anıt kaidesindeki bronz madalyonlar, yaprak süslemeler, çevresindeki mermer sütunların bronz süsleme başlıkları, zincirleri ve sütunlar arasındaki çubuklar) süslemelerin yeniden düzenlenmesi ve restore edilmesi hususunu; Anıtın restorasyonunun hassasiyetle yapılması, Çevre düzenlemesinin anıtın değerine ve önemine uygun yapılması, Anıtın bir tören alanına dönüştürülmesi talebimizdir" ifadelerini kullandı. Önerge oy birliği ile Başkanlık Makamı’na havale edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.