Arnavutköy'de eğitim berbat!

Arnavutköy'de eğitim berbat!
Eğitim-Bir Sen Arnavutköy Şube Başkanı Muammer Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ hakkında çok tartışılacak yeni açıklamalar yaptı. Damga'ya konuşan Erdoğan, Arnavutköy'ün eğitim sıralamasında son sırada olduğunu belirtti. Erdoğan ayrıca Suriyeli öğrencilerin okuduğu okullardaki taşımacılıkta da usulsüzlük yapıldığını savundu.

Eğitim- Bir Sen Arnavutköy Şube Başkanı Muammer Erdoğan’ın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ hakkında yaptığı yazılı basın açıklaması ile başlayan polemik yeniden tırmanışa geçti.  
Damga'ya konuşan Muammer Erdoğan, iddia edildiği gibi tartışmaların nedeninin “Atama yetkisi” olmadığını belirterek, "Her şeyden önemlisi bir okula bir müdür veya müdür yardımcısı atanacaksa, bunun atama şekli bellidir. Mevcut yönetmelik 21 Haziran’da değişti. Yeni yayınlanan yönetmeliğe göre sınav + mülakat getirildi. Önceki yönetmeliğe göre mülakata göre atama yapılabiliyordu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan yönetmeliğe göre oluşturulan komisyonda kişi mülakata girer, mülakattan aldığı puana göre atamayı valilik yapar. Bu kişileri ne ilçe Milli Eğitim ne de sendika atayabilir. Bizler bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Bunun neye göre belirleneceği yönetmeliklere bellidir. İddia edilen bu söylemler tamamen yanlıştır, afaki söylemlerdir" dedi. 
 

Arnavutköy’ü terk ederim
Yetki kavgası ve rant iddialarına da sert tepki gösteren Erdoğan, "Sendikanın ne rantı olabilir? Ben 16 yıldır Arnavutköy’de görev yapıyorum. Birileri gelip bana hocam siz şu yanlışları yaptınız ve bu yanlışları tekrarlıyorsunuz derse ben ertesi günü Arnavutköy’ü terk etmeye hazırım. Bizim derdimiz Arnavutköy’de eğitim kalitesinin yükselmesidir. Rant iddiaları tamamen asılsızdır, iftiradır. Çünkü benim çocuğum da okula gidiyor burada. Vatandaş çocuğunu okula göndermek için gelip bize soruyor. Hocam çocuğumuzu hangi okula gönderelim diye. Biz eğitimci olarak okullarda eğitimin reklama yönelik yapılmasına karşıyız. Çünkü yarın bu okullarda eğitim gören çocuklar bu ülkeyi yönetecekler. Doğru yöneteceklerse de bizim payımız olacak, yanlış yöneteceklerse de bizim payımız olacak. Bu ülkenin geleceğinin dışında bizim ne rantımız olabilir?" diye sordu. 
 

Hiç umurumuzda bile olmaz
Eğitim- Bir Sen'in Arnavutköy'de eğitim faaliyetlerine yön vermek istediği şeklindeki iddiaları da değerlendiren Erdoğan, "Hangi müdürün veya yöneticinin hangi okula atanacağına biz karar veremeyiz ki, zira bu atama yetkisi sadece valiliğe ait bir yetkidir. Kim nereye atanmak istiyorsa mülakatına girecek, mülakat sonuçlarına atamayı valilik yapar. Bizimle bu konunun neilgisi var anlamış değilim" şeklinde konuştu. Herhangi bir okulda boş olan müdürlük için ancak kendilerinde sorulduğunda fikir beyan ettiklerini dile getiren Erdoğan, "Hiç umurumuzda bile olmaz. Zira ilçeyi yönetecek olan sizsiniz. Ben okulumu yönetmekle görevliyim, okulumla ilgili bir sıkıntı varsa gelirsiniz benden hesap sorarsınız. Çünkü amir sizsiniz. Burası bir hukuk devleti. Benim görev yaptığım Piri Reis okulunda eğitimle ilgili bir sıkıntı varsa gidersiniz bizim hakkımızda soruşturma açarsınız” dedi. 
 

Dedikodular ayyuka çıktı
Suriyeli öğrencilerin okuduğu okullardaki öğrenci taşımacılığı sırasında yapılan usulsüzlükler olduğunu belirten Muammer Erdoğan, "Zira bu okullardaki taşımacılıkla bizaat sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ ilgilenmektedir. Suriyeli öğrencilerle ilgili olarak başından beri yanlış yapılıyor. Burada yapılan yanlışı biz kendi yüzüne de söyledik. Bizim en çok üzerinde durduğumuz yanlışlardan birisi de budur. O harcanan paralarda tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var. Bize göre bu taşımacılık sistemi en adil şekilde yapılmalıdır. Suriyeli öğrencilerin taşınması konusunda ciddi bir sıkıntı var. Suriyeli öğrencilerin Türk Eğitim sistemine entegrasyonu ile alakalı Unicef ile imzalanan bir protokol var. Bu öğrencilerin taşınma işleminin bedelini Unicef karşılamaktadır. Suriyeli öğrencilerin taşınması konusundaki organizasyonu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılır, parası da Unicef tarafından ödenecek. Arnavutköy’de Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü iki tane okul var. Bu iki okulda eğitim gören Suriyeli öğrencilerin taşımacılığı ile ilgili ihale ne şekilde yapıldı çok fazla bilgimiz yok. Ancak İlçe Milli Eğitim müdürlüğünde görevli arkadaşımız Cihat Şimşek bu ihaleyi yapmayacağını belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürü komisyonu değiştirerek başka bir yetkiliye yaptırdı. Yapılan ihalelerle ilgili bir sürü dedikodu ve iddialar ayyuka çıktı. İhale ile ilgili değil ama işleyişle ilgili iki yetkili İlçe milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ tarafından yapılan baskılar sonucunda istifa ettirildi. Geçici Eğitim merkezinde öğrenci taşımacılığı yapılacak olan araç sayısı diyelim ki 30 adet. Ama puantaj doldurulurken 50 aracında puantajının doldurulması ve altına imza atılması isteniyor. Bu okullara 50 adet servisin gelmediğini bilen ve puantajın altına imza atmayan iki eğitimci baskı ve tehditler sonucu istifa ettirildi. Geçici Eğitim merkezinde istifa ettirilen bu iki müdür yapılacak bir soruşturma sonucunda çıkıp doğruları konuşursa Mehmet Dağ’ın aklanma ihtimali sıfırdır" iddiasında bulundu. 
 

O rapor Dağ'ın eline nasıl geçti?
Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ’ın daha önce İl Milli Eğitim Müfettişleri tarafından soruşturulması ve hakkında 400 sayfalık rapor hazırlanması sonrasında yaşananları da anlatan Erdoğan, "Sayın Dağ, kendisi hakkında hazırlanan 400 sayfalık soruşturma raporunu bir şekilde ele geçirmiş, aslında bu rapora ulaşmaması lazımdı. Bu soruşturma sonrasında Sayın Müdür bir ceza aldı. Aldığı ceza yüreklerdeki ateşi söndürecek bir ceza değildir. Sanırım ya kınama cezası ya da uyarı cezası aldı. 650 sayılı yasaya göre de aldığı ceza çok basit bir cezadır. Sayın Dağ, özel makam aracını şahsi işlerinde kullandığına dair araç plakaları ve videoları olmasına rağmen plakalar okunamadı diye müfettişler tarafından not düşülmüş. Müfettişlerin de İlçe Milli Eğitim Müdürünü koruduklarını biliyoruz. Müfettişler de bir yerlerden emir alıyorlar. Sayın Dağ’ın soruşturma sürecinde koltukta oturması dahi başlı başına bir hata ve suçtur. Yapılan soruşturma sonrasında kendisi aleyhinde ifade veren öğretmenler Mehmet Dağ tarafından makamına çağrılarak ifadelerinin geri alınması konusunda tehdit edildi" şeklinde konuştu.
 

Arnavutköy eğitimde son sırada
Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ’ın arkasında kim ya da kimlerin olduğu konusunda isim vermeden açıklama yapan Muammer Erdoğan, "Bu konuyu siyasetçilere sormak gerekir. Biz sendika olarak Arnavutköy’de bir takım şeylerin yanlış yapıldığını dile getiriyoruz. Yanlış görünce göz yummayız. Bizim yaptığımız basın açıklamasının ardında bizimle alakası olmayan bir basın açıklaması yaptırdılar. Türk Eğitim Sen'in yaptığı açıklamanın bizim söylediklerimizle hiçbir ilgisi yok. Biz açıklamamızda Arnavutköy’de ters giden bir şeylerin düzeltilmesi gerektiğini dile getirdik. O sendika yöneticileri de birilerinin yönlendirmesi ile kendilerine vazife çıkardılar. Biz diyoruz ki Arnavutköy’de eğitim alanında ne yapıldı? Arnavutköy’de TEOG sınavlarında şu başarı var desinler, açıklasınlar biz de bilelim. Bu açıklamayı da sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü resmi olarak açıklasın. Üniversiteye yerleştirmede devlet okulları olarak dün şu aşamadaydık bu gün şu aşamadayız desinler. Arnavutköy’de eğitim alanında gerçekten bir gelişme varsa biz de çıkalım tebrik edelim. Arnavutköy eğitim ve öğretim alanında İstanbul’daki ilçeler içerisinde en son sıradadır. Sadece çatalca ilçesi ile zaman zaman yer değiştirmektedir. Bizim derdimiz İlçe milli Eğitim Müdürünün şahsiyeti değil, bizim derdimiz Arnavutköy’deki eğitim sisteminin ilçeler düzeyinde üst sıralardaki yerini almasıdır" dedi. 

ORHAN ŞİMŞEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.