Arnavutköy'e kadın eli değecek

Arnavutköy'e kadın eli değecek
50 girişimci kadının bir araya gelerek kurdukları “Arnavutköy Girişimci Kadınlar Derneği” faaliyetlerine başladı.

Daha önce birkaç kez bir araya gelerek istişare toplantısı yapan ve dernekleşme kararı alan üyeler, son toplantısında Arnavutköy ve bölgenin tanınmış simalarından Dürümcü Musa Usta’nın eşi Nuriye Uçar’ı oy çokluğu ile Kurucu Başkan seçti.

Çiçeği burnunda Dernek Başkanı Nuriye Uçar derneğin yapacağı faaliyetler ile ilgili, verdiği bilgide; “Biz uzun zamandır Arnavutköy’de böyle bir derneğin kurulması için çalışmalar yapıyorduk. Çeşitli sektörlere ait yaklaşık 50 kadın üyemizle istişare toplantıları yaptık. Arnavutköy’de yardıma muhtaç o kadar çok bayan var ki. Biz dernekleştikten sonra yardıma muhtaç tüm bayanların elinden tutma kararı aldık. Bir toplumun gelişmesinde ve kalkınmasında kadınların yerinin doldurulamayacağı savından yola çıkarak, çeşitli girişimlerde bulunarak, dil, din, ırk, mezhep, siyasi görüş ve tercih, inanç ayrımı yapmadan yardıma muhtaç olan kadınlarımıza ışık olacağız, aydınlatılmış yol olacağız, Kadınların sesi olacağız" dedi.

arnavutköy girişimci kadınlar derneği

Siyaset kapıdan içeri girmeyecek
Arnavutköy Girişimci Kadınlar Derneği olarak, yardıma muhtaç her eli tutup kaldıracaklarını ifade eden Uçar, "Derneğimizin kapısı Arnavutköy’deki girişimci her kadına açık olacak. Kurucu Başkanı olduğum derneğimizde her renge, her ırka, her inanışa, her mezhebe yer vereceğiz ancak bir tek şey derneğimizin kapısından içeriye giremeyecek o da siyaset" ifadelerini kullandı. Uçar ayrıca kendisini Başkan seçen üyelere teşekkür etti. ORHAN ŞİMŞEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.