Binaların depreme dayanıklığını ölçmenin ücreti 250-300 lira olacak

Binaların depreme dayanıklığını ölçmenin ücreti 250-300 lira olacak
Son dönemde üst üste meydana gelen depremlerle gündemde olan İstanbul'da binaların dayanıklığını ölçmek için istenen ücretler vatandaşın cebini yakıyordu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada müjdeli haberi verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konu hakında yaptığı açıklamada; "İstanbul'da bir binanın depreme karşı dayanıklılığını ölçmek 7.500-8 bin TL’yi buluyordu. Şimdi yeni, hızlı ve ekonomik bir modele geçiyoruz. Mekanik tabanlı tarama yöntemleriyle sadece 250-300 TL bedelle 750 bin binayı hızla kontrol edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Test sonrası başlanacak
Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Başkanı Tayfun Kahraman da "İstanbul'u güçlendirmek, İstanbul'da depreme ilişkin tüm güçlendirme çalışmalarını tamamlamak gibi bir hedefimiz var. Deprem yönetmeliği yürürlüğe girmeden yapılmış olan 750 bin bina var. Bu binaların hepsini tespit etmemiz gerekiyor. Yönetmeliğe uygun ilerlersek yaklaşık 2060 yılında bu kadar bina bitiyor. yapıların deprem karşısında mukavemetlerini ve güçlerini ölçmeye çalışıyoruz. Bunun için arkadaşlarımız şu anda model çalışmaları yaptıkları için İBB'nin yapılarında test ediyorlar. Maliyetler çoık önemli. Ortalama bir binanın maliyeti 7 bin 500 - 8 bin lira gibi bir rakam. Bu rakamı biz 250-300 TL bandına çekmeye çalışıyoruz. Bu ay sonudna testler sonuçlanacak ve mart ayı ile birlikte konutlara gideceğiz.  Bugüne kadar hep kamu binaları test edildi. Bugünkü amacımız bu alanları tespit etmek ve alanlardaki olası riskleri ortaya çıkarmak. Risk haritasına göre müdahale etmek"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.