Birbirimizi yiyoruz

Birbirimizi yiyoruz
Türkiye’de seçimlere katılımın yüksek olmasını demokrasi açısından sevindirici bulan Akgün, yerel seçim tarihinin de 1 Kasım’a alınmasını istedi

Yerel seçimlerin erken bir tarihe çekilmesini talep eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği’nin de bu görüşte olduğunu söyledi. Daha sonra Avrupa’da ve Türkiye’de yapılan yerel seçimleri mukayese eden Akgün, “Biz birbirimizi yiyerek belediye başkanı adayı oluyoruz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKÇEKMECE Belediye Meclisi temmuz ayı ilk ve son oturumu aynı gün Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün başkanlığında gerçekleştirildi. Yerel seçimlerin yakın bir zamanda gerçekleşeceğini umduğunu söyleyen Hasan Akgün, “Marmara Belediyeler Birliği'nde yerel seçimlerin kasım ayı içerisinde yapılması tavsiye edildi. 42 yıllık belediyeci olarak savunduğumuz, fakat bir türlü hükûmetler tarafından sonuçlandıramadığımız bir konudur bu. Mart ayında seçim olmaz. Bugünkü cumhurbaşkanımız daha önce İBB başkanı iken hep beraber mart ayında seçim olmaz demiştik. Niye olmaz? Doğuda mevsim şartlar ağır. Eskiden Mart ayı mali yılbaşı idi. O nedenle konulmuş bir takvimdir. Ama mali yılbaşı artık yılbaşı değil şimdi yılbaşı Ocak ayıdır. Bu nedenle Anayasa değişikliği yapılarak seçimlerin kasım ayında yapılmasını istiyoruz. Kazanacak belediye başkanlarının da kasım ayı içerisinde başlayıp aralık ayı içerisinde bütçesini bitirerek en çok iki ay kayıpla bu süreci atlatması doğru bir tespittir. Bu nedenle tatilinizi hemen yaptıktan sonra çalışmaya başlayın. Biz zaten çalışıyoruz” dedi.

Seçimler yaklaşıyor
Ülkemiz yeni bir seçimden çıktı diyen Akgün, “Yeni bir dönem başladı. Halkımızın neredeyse yüzde 90'ı sandık başına giderek demokratik hakkını kullandı. Avrupa’da seçimler yüzde 40-70 arasında bir katılımla oluyor. Belediye seçimlerinde oran daha da düşük. Çünkü Avrupa'da belediye başkanları davetle veya partilerin görevlendirmesi ile seçiliyor. Biz de birbirimizi yiyerek belediye başkanı adayı oluyoruz. Aradaki kültür farkı bu. Türk milletinin seçme seçilme hakkını kullanması için sandık başına gitmesi Avrupa ve dünya için çok demokratik bir örnek bir tavır. Seçimi kazanan 600 milletvekilimize ve cumhurbaşkanımıza başarılar diliyoruz. Ülkemiz için kim bir çivi çakarsa çiviler doğru çakıldığı zaman yanında yanlış çakıldığı zaman karşısında olmak durumundayız. Seçimler ve bundan sonraki dönem ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Erdoğan ümmetin lideridir
Mecliste gündem dışı söz alan AK Parti Sözcüsü Recep Erol, “Erdogan ümmetin lideridir” diye konuştu. Konuşmasında 24 Temmuz Basın Bayramını kutlayan ve 15 Temmuz hain darbe girişimini hatırlatan Erol, “15 Temmuz'da 249 şehit verdik. Şehitlerimize rahmet hayatta olan gazilerimize sağlık diliyorum. Yine 'Ben size ölmeyi emrediyorum' diyen Atatürk'ün ifade ettiği deyimle Zekai Aksakallı'nın emri Ömer Halisdemir'in ruhunda vücut bulmuştur. Bunu da ifade etmeden geçemeyeceğim. 15 Temmuz'da Türk halkı 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyerek tarihi bir mesaj vermiştir. O mesajı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasını, “Erdoğan umudumuzdur” diyen Filistinlileri hatırlatan Erol, “Seçimler Büşükçekmekmece'de tüm partilerin katılmasıyla tamamlandı ve örnek bir ilçe olduk. Güzelcespor U-13 Takımı başarılı bir sezon geçirdi kendilerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ümmetin lideri peygamberimizdir
Erol'un bir Filistinli'den yola çıkarak verdiği örnekle ilgili konuşan CHP Grup Başkanvekili Coşkun Tanış, "15 Temmuz darbe girişimini ve tüm darbeleri kınıyoruz. Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Darbe darbedir kınıyoruz. Ülkemiz bir seçim yaşadı. Bu seçim katılım noktasında başarılı bir seçim oldu. Türk demokrasisi adına sevndirici bir durum. Parlamento aritmetiği uzlaştırıcı kültüre zorlayacak. Recep bey kardeşim bir Filistinli'nin cumhurbaşkanımız için ümmetin lideri dediğini söyledi. Bundan kendisi de rahatsız oluyordur. Ümmetin lideri peygamber efendimizdir. Siyasi liderlerimiz vardır o ayrı. Bu tür söylemlerde en başta sayın cumhurbaşkanımız kendisi rahatsız olmuştur" dedi. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.