Bitmeyen meslek aşkı

Bitmeyen meslek aşkı
Eski kütüphaneci olan Nevzat Kaya, emekli olduktan sonra öğretmenliğe başladı. Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde Osmanlıca öğretmenliği yapan Kaya, ilerleyen yaşına rağmen mesleğeni sürdürmeye devam ediyor

Evli ve 3 çocuk babası olan Nevzat Kaya (77) emekli bir kütüphaneci. Kısa bir dönem ise tarih öğretmenliği yaptı. 24 yıl Süleymaniye Kütüphanesi’nde çalıştı. Emekli olduktan sonra ise, içine öğretme aşkı düştü. Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi başta olmak üzere, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Fatih’te bulunan İlim, İrşad Vakfı’nda Osmanlı Türkçesi öğretmenliği yapmaya başladı. “Ne yaparım da birine bir harf öğretirim” diyen Nevzat öğretmen, öğretmenliği en güzel meslek olarak niteliyor.   “Öğretmenlik benim nazarımda en güzel meslek. Şu an üniversiteye hazırlananlara sorarsanız Tıp isterler. Halbuki tıp insanın kusuruyla uğraşan bir meslek. İnsanın cevheri ruh ve kalpte. İşte öğretmen onunla uğraşıyor. Bu nedenle öğretmenlik çok önemli” diyerek öğretmenlik aşkını anlatan Nevzat Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Adile Sultan o kadar çok vakıf kurmuş ki. Bundan 300 sene önceki insan ne yaparım da bir kuşun kursağına bir damla su koyarım diye gayret etti. Biz de ne yaparız da bir başkasına bir harf öğretiriz diye uğraşıyoruz."

Sadece pazar günü çalışmıyor
İlerleyen yaşına rağmen durmak bilmeden öğrencilere ders veren Nevzat Kaya, "Sadece pazar günü evdeyim. Şuan bugün buradan  4’te çıkacağım. Üsküdar Bağlarbaşı’ na 4 tane daha öğrencim gelecek onlarla ders yapacağız. Bir insanın boşa geçirecek vakti yoktur. Eğer benim vaktim yok diyorsanız sizin inanın bir hayli vaktiniz var. Çok çok vaktiniz var. Boş vaktinizi bilmiyorsunuz siz. Mesela sabah namazından sonra 15 dakika ile mesneviyi ben iki defe okudum. 15, 15, 15 muazzam bir zaman ediyor. Süleymani’ de uzun yıllar çalıştım. Asya ile Avrupa’nın arasındaki en önemli fark Asya’nın hoyratça harcadığı zaman. Bir insanın dakika bile kaybetmeye hakkı yoktur" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.