Bizim bizden başka dostumuz yoktur!

Bizim bizden başka dostumuz yoktur!
Çanakkale şehitlerini anma etkinliğinde konuşan Büyükçekmece Rizeliler Derneği Başkanı Turgut Berboğlu, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Bundan sonra da olacağını beklemek hayaldir” dedi.

Übüyükçekmece Rizeliler Derneği Çanakkale Zaferinin 103. yılı münasebetiyle bir anma etkinliği düzenledi. Dernek merkezinde gerçekleşen etkinliğe çok sayıda kişi katıldı. Burada konuşan ve birlik vurgusu yapan Dernek Başkanı Turgut Berberoğlu, "20. asrın en önemli savaşı olan Çanakkale savaşları 103 yıl önce 253 bin şehit verilerek kazanılmış önemli bir savaştır. Bugün bayrağımız dalgalanıyorsa, ezanımız okunuyorsa, bağımsız bir ülkede yaşıyorsak, hür ve özgürsek bunu başta Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere, cephde gözünü kırpmadan göğsünü siper eden, bu ülke için kanını akıtan şehitlerimize borçluyuz. Onları minnetle anıyoruz" dedi.

Yaptıkları ortada
Türkiye'nin stratejik özelliği olan coğrafi bir bölgede bulunduğunun altını çizen Berberoğlu, "Dünya ülkelerinin hem niyetler hem de yaptıkları ortadadır. Tarihi anlatmaya gerek yok. NATO'su, BM'si ve maalesef Müslüman ülkelerinin durumu da ortada. O halde ülkemizi savunma gücümüzün artması sadece savaşmak için değil barışın da teminatı olcaktır. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Bundan sonra da olacağını beklemek hayaldir" açıklamasını yaptı.

Ayrım yapılmamalı
Ülkeler arasında ebedi dostluklar ve ebedi düşmanlıklar olmayacağını belirten Berberoğlu, "Bizim en önemli gücümüz insan gücüdür. Devletimizin adaletten taviz vermemesi gerekir. Ayrımcılık yapılmamalıdır. Nasıl ki vergi verirken askere giderken aynıyız, her konuda da aynı olmalıyız. Bu ülkede yaşayanları hiçbir nedenle ayırmaya hakkımız yoktur. Vatandaşlarımızı devletine küstürmemeliyiz. Merhametimizi ön planda tutmalıyız. Sabırlı ve hoşgörülü olmalıyız. Şu anda cephede savaşan askerlerimize Allah'tan güç ve kuvvet diliyorum" temennisinde bulundu. BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.