Bütün yollar hizmete çıkıyor

Bütün yollar hizmete çıkıyor
Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçede yeni yol ve cadde çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Yaz aylarında asfaltlama çalışmalarına ağırlık veren ekipler, kış aylarında da yol yapım çalışmalarını aksatmıyor

Her yıl yaz aylarında okulların tatil olmasını fırsat bilerek okul binalarının tüm bakım ve onarım ihtiyaçlarını karşılayan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, aynı zamanda öğrencilerin kolay ve güvenli ulaşımı için okul binalarının çevresinde yeni cadde ve sokak çalışmalarına imza atıyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün Kumburgaz Mahallesi’ne kazandırdığı Kuvay-ı Milliye İlkokulu’nun çevresine bulunan tüm cadde ve yollarsa asfalt, bordür, tretuvar, kaldırım ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapan ekipler, ihtiyaç duyulan tüm eğitim kurumlarında ulaşımın kolaylaştırılabilmesi adına okul yaya geçitleri, cadde, yol ve kaldırım yapımı, bakımı ve onarımı gibi sayısız çalışmaya imza atıyor.

İlçeye prestij katıyor
Bugüne kadar önemli ve ulaşım adına kritik noktalarda bulunan pek çok prestijli yol çalışmasına imza atan Başkan Akgün ve ekibi sayesinde, 2018 yılında Büyükçekmece onlarca yeni sokak ve cadde kazandı. İlçenin işlek noktalarında bulunan çok sayıda cadde baştan sona yenilendi. 2019 yılında da mesai nöbetine devam eden Fen İşleri Müdürlüğü yeni plan ve projeleriyle verimli bir yıl daha geçirmeyi planlıyor. Ekiplerin son olarak çalışmalarına devam ettikleri bazı cadde ve sokaklar şu şekilde; Fatih Mahallesi Akbatun Sokak’ta yol yapım, Karaağaç Mahallesi Özleyiş Sokak’ta yol yapım, Pınartepe Mahallesi Doğı 1 Sokak’ta yol yapım, Tepecik Mahallesi Çiğdem Caddesi’nde taş tamiratı, Fatih Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi’nde taş tamiratı, Cumhuriyet Mahallesi Akyurt Caddesi’nde taş tamiratı, Ulus Mahallesi Mehtap 1 Sokak’ta taş tamiratı yapıyor. 

Ekipler 24 saat nöbette 
Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olan Acil Yol Bakım ve Onarım ekipleri 24 saat süren çalışma nöbetleri sırasında aciliyet gerektiren ve sorun oluşturabilecek aksaklıkların giderilebilmesi için mesai harcıyor. Ekip, asfalt yama, kaldırım bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Her kış mevsiminde olduğu gibi bu yıl da Fen İşleri’ne bağlı Kar Timi, 2019 yılında beklenen kar yağışları için önlemlerini şimdiden almış durumda. Gerçekleşebilecek kar yağışları sonrasında ulaşımın aksamaması için 24 mahallenin tamamında nöbet tutacak ekipler, yolların açık olması, tuzlanması gibi çalışmaları gerçekleştirecek. Büyükçekmece Belediyesi karla mücadele ekipleri, kepçeler, greyderler, kamyonlar, tuzlama araçları,  ambulanslarla 24 saat teyakkuzda olacak.

Yoğun mesaiye devam
Daha modern ve mutlu bir kent için sorunsuz ulaşımın olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Başkan Akgün; "Çağdaş belediyecilik anlayışının gereği olarak bize düşen en önemli görev, modern ve ömürlük yol projelerine imza atabilmek. Bugüne kadar ben ve ekip arkadaşlarım, Büyükçekmecemize çok sayıda prestijli cadde ve sokak kazandırmak için mesai yaptık. Her mevsim ve koşulda vatandaşlarımızın kolay ve güvenli ulaşımını sağlamakla görevli olduğumuz için yoğun mesaimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.